Registrul Comerţului Olt are un nou director. Află cine şi cât timp va ocupa funcţia de conducere

Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt are un nou director în persoana Claudiei Liana Jurge. Aceasta îl înlocuieşte George Daniel Rădulescu, care a ocupat această funcţie în perioada 25 noiembrie 2013 – 1 august 2016, potrivit .

Claudia Jurge a fost numită în funcţia de director al Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt în baza ordinului de numire al ministrului Justiţiei numărul 2840/C/25.07.2016, ca urmare a unui concurs de angajare.

În urma  desfăşurării probei scrise a concursului, Claudia Liana Jurge a obţinut punctajul cel mai mare dintre cei trei candidaţi înscrişi pentru această funcţie, fiind declarată admisă cu un punctaj de 82 de puncte. Ceilalţi doi contracandidaţi, Mihail Ovidiu Călinescu şi Cerasela Nicolae Bubatu au obţinut 68 de puncte, respectiv 66 de puncte, fiind declaraţi respinşi.

Meritul Lianei Jurge este cu atât mai mare cu cât dintre cei 22 de candidaţi care au susţinut examenul pentru ocuparea celor zece posturi de director general, director general adjunct la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), respectiv director la oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunal, din ţară, doar cinci au reuşit să promoveze concursul. Doi dintre aceştia au obţinut cel mai mare punctaj, respective 82 de puncte, fiecare. Este vorba de actualul director general al ONRC, Valentina Burdescu, şi Liana Jurge. Un punctaj foarte apropiat a obţinut şi Gabriela Maria Zoană, directorul general adjunct al ONRC (74 de puncte).

Durata  mandatului directorului Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt este de patru ani, începând cu 1 august 2016. Claudia Liana Jurge este absolventă a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii din Craiova, specializarea Drept, şi are o experienţă profesională de nouă ani, din care cinci ani experienţă în management. De asemenea, deţine o vastă experienţă în domeniul asistenţă tehnică în gestionarea şi implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, are competenţe şi expertiză în domenii precum managementul resurselor umane, achiziţii publice, juridic, formarea profesională a adulţilor, cercetare şi studii de piaţă.

Înainte de a ocupa acest post Claudia Jurge a mai deţinut anterior funcţiile de manager, expert jurist/expert achiziţii publice desemnat în cadrul autorităţilor de management cu competenţe în gestionarea fondurilor europene, expert verificare/evaluare cereri de finanţare pentru programele operaţionale POSDRU şi POSCCE. (Autor: Ilie Bîzoi)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here