Poliţiştii din Olt, ajutaţi de Inspectoratul General de Aviație cu un elicopter. Află de ce

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave, poliţiştii rutieri au acţionat, miercuri, în teren, pe principalele drumuri naţionale, depistând, cu ajutorul elicopterului, 15 conducători auto care au încălcat regulile de circulație.

Acţiunea, desfăşurată la nivel județean, a avut loc miercuri, 24 august, în intervalul orar 1400 – 1900, când poliţiştii rutieri olteni, sprijiniți de polițiști din cadrul Inspectoratului General de Aviație, au acţionat pentru siguranţa traficului rutier.

„Astfel, cu sprijinul aerian asigurat de către un elicopter din cadrul acestei unități, poliţiştii au monitorizat traficul rutier pe DN 6, DN 64, E 574 și DJ 546 şi i-au sancţionat pe cei care au încălcat regulile de circulaţie, în special pe cele care stabilesc regimul legal de viteză  și de depășire în trafic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratuilui de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Iulian Nicolae.

Urmare a monitorizării aeriene a traficului, pe drumurile menționate de reprezentantul IPJ au fost constatate 15 cazuri de încălcare ale prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

„Poliţia Română reaminteşte că viteza cauzează şi agravează accidentele de circulaţie. Le cauzează pentru că reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului şi le agravează întrucât şocul e mai puternic, iar consecinţele dramatice.

Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave.

Viteza induce stres întrucât îl obligă pe şofer să recepteze un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here