CJ Olt intenţionează să modernizeze drumul judeţean 546. Ce costuri presupune investiţia

Consiliul Judeţean Olt intenţionează să modernizeze drumul judeţean 546, pe tronsonul Dăneasa – Slatina – Verguleasa, cu fonduri europene nerambursabile care vor totaliza peste 112 milioane de lei. În acest sens, instituţia va depune un proiect în cadrul POR 2014 – 2020, pe Axa prioritară „Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională”, proiect care a fost abrobat, joi, de consilierii judeţeni.

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi în şedinţa ordinară de joi a Consiliului Judeţean Olt, lucrările urmând să costem 112.602.793,30 lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, la care se adaugă aproape şapte milionae de lei reprezentând contribuţia proprie a CJ. După atragerea fondurilor, lucrările ar urma să dureze patru ani, investiţia urmând a fi eşalonată în următorul mod: 10% – primul an, 30% – anul II, 40% – anul III şi 20% – anul IV.

La pachet cu adoptarea proiectului, aleşii judeţului au aprobat şi un acord de parteneriat, pentru modernizarea drumului, între CJ Olt, lider al proiectului, şi celelalte unităţi administrativ-teritoriale pe raza cărora trece DJ 546, respectiv Dăneasa, Drăgăneşti-Olt, Mărunţei, Coteana, Brebeni, Valea Mare, Slatina, Curtişoara, Teslui şi Verguleasa.

DJ 546 are o lungime de aproape 60 de kilometri, de-a lungul timpului deteriorându-se pe numeroase segmente. „Necesitatea promovării investiţiei este dată în principal de starea de degradare a drumului judeţean DJ 546, precum şi pentru contribuţia acestuia pentru îmbunătăţirea condiţiilor de transport şi siguranţă a circulaţiei în zonă, asigurarea superioară a potenţialului economic al zonei, reducerea cheltuielilor de transport şi a uzurii autovehiculelor”, se arată în raportul proiectului de hotărâre aprobat joi de consilierii judeţeni.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here