FOTO/VIDEO Un craiovean aflat la pescuit pe Olt s-a întors dintre morţi. Ce s-a întâmplat

Un bărbat de 58 de ani, din Craiova, care se afla la pescuit pe râul Olt, în zona Hidrocentralei Slătioara, a fost la un pas de moarte, miercuri dimineaţă, nu din cauza că ar fi fost înghiţit de ape, ci din cu totul alte motive. Resuscitat la timp de cadrele medicale ajunse la faţa locului, omul s-a întors, s-ar putea spune, dintre morţi.

Bărbatul se afla la pescuit împreună cu un prieten, tot din Craiova, pe o piatră aflată în apă, la circa 20 de metri de mal. La un moment dat, craioveanul s-a plâns amicului său că nu se simte bine, moment în care a căzut din picioare. El a fost prins de tovarăşul său de pescuit la timp, astfel cădea în apă.

Evenimentul a fost anunţat la 112, la faţa locului au ajuns pompierii cu mijloace de intervenţie specifice.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Slatina au intervenit miercuri, 31 august, în jurul orei 08.00, pe râul Olt, în zona hidrocentralei din comuna Slătioara, pentru salvarea unui bărbat în stare de inconștiență. La fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție, o barcă pneumatică cu motor și un echipaj SMURD. În sprijin a fost solicitată și o ambulanță cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanță. În momentul sosirii echipajelor, bărbatul, în vârstă de 58 de ani, inconștient, se afla la circa 20 de metri de mal, pe o piatră aflată în apă, împreună cu încă un bărbat cu care se afla la pescuit. Pompierii au acționat cu barca pneumatică, l-au preluat pe bărbatul aflat în dificultate și l-au adus la mal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

salvat2

Echipajul SMURD a preluat pacientul în stop cardio-respirator și a început imediat manevrele de resuscitare. În scurt timp la fața locului a ajuns și echipajul de la Ambulanţă. Cadrele medicale au executat resuscitare cardio-pulmonară, iar după 30 de minute, bărbatul a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportat, cu semne vitale prezente, la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Slatina.

VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here