FOTO / Primăria Slatina a încheiat, oficial, proiectul „Atelier Intercultural Victoria”

Primăria Slatina a organizat, miercuri, conferinţa de încheiere a proiectului „Atelier Intercultural Victoria” prin care fostul cinematograf Victoria din zona istorică a oraşului a fost redat circuitului cultural al urbei, cu o funcţionalitate complexă care va cuprinde, pe lângă proiecţii cinematografice, diverse alte evenimente culturale, precum expoziţii plastice, fotografice sau lansări de carte, piese de teatru, conferinţe sau spectacole muzicale.

La conferinţa de încheiere a proiectului a participat primarul Slatinei, Emil Moţ, care a prezentat principalele date ale acestuia.

Municipiul Slatina prin Primăria Municipiului Slatina în parteneriat cu Fundația Evris din Islanda finalizează proiectul «Atelierul Intercultural Victoria». Proiectul a beneficiat de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului PA16/RO12 «Consolidarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural» – Cererea de proiecte mari, finanțat prin Granturi SEE 2009 – 2014. Proiectul a avut drept obiectiv general protejarea și conservarea patrimoniului cultural pentru generațiile viitoare și facilitarea accesului la patrimoniu a publicului larg, prin restaurarea, consolidarea și reabilitarea unei clădiri monument istoric – Cinema Victoria- în vederea amenajării  Atelierul Intercultural «Victoria», un spațiu multifuncțional destinat organizării de evenimente sociale, culturale, orientate cu precădere pe promovarea interculturalității”, a arătat primarul Slatinei.

finalizare proiect cinema victoria

Printre obiectivele proiectului să numără protejarea patrimoniului cultural din Slatina prin restaurarea, consolidarea și reabilitarea unei clădiri monument istoric, redarea unei clădiri de patrimoniu publicului larg, în vederea desfășurării de activități culturale și sociale şi dezvoltarea comunității slătinene prin creșterea atractivității turistice a municipiului, cu precădere pentru turism cultural. Valorificarea patrimoniului imaterial al minorităților etnice și culturale, dar şi întărirea relațiilor bilaterale între operatorii culturali din România și cei din statele donatoare cu privire la patrimoniul cultural sunt alte două obiective ale proiectului.

Proiectul a avut o durată de 19 luni, în perioada 27 noiembrie 2014 – 31 august 2016, şi are o valoare totală de 7.577.927,17 lei, din care 7.254.170,32 lei reprezintă valoarea eligibilă. Valoarea neeligibilă suportată de municipiul Slatina este 323.756,85 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here