Primăria Slatina, datoare cu milioane de lei la Fisc. Totul a fost descoperit la un control al ANAF

Primăria Slatina urmează să achite Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Olt peste 2,6 milioane de lei. Suma adună debite vechi de ani de zile reprezentând taxă pe valoare adăugată (TVA) pe care municipalitatea trebuia s-o plătească în urma unor tranzacţii a căror valoare a depăşit plafonul prevăzut de lege.

Mai exact, este vorba de 2.648.373 lei, suma reprezentând TVA şi obligaţii fiscale accesorii, totul stabilit printr-o decizie de impunere ca urmare a inspecţiei fiscale.

Claudiu Stăncioiu, viceprimarul Slatinei, a declarat, marţi, că suma de plată a fost stabilită după un control al ANAF în urma căruia s-a stabilit că pentru o serie de tranzacţii făcute de Direcţia de Patrimoniu, până în anul 2010, nu s-a plătit TVA.

„Până în anul 2010, când Direcţia de Patrimoniu avea personalitate juridică, adică era ordonator terţiar de credite, a făcut nişte vânzări care au depăşit un anumit plafon, fără să adauge TVA. A venit un control de la ANAF şi ni s-a pus în vedere să plătim această sumă, reprezentând TVA”, a declarat, pentru Gazeta nouă, Cladiu Stăncioiu.

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa extraordinară de marţi după-amiază, un proiect de hotărâre care prevede plata debitelor către Fisc. Cu toate acestea, primăria a contestat deja decizia ANAF în instanţă şi speră să aibă câştig de cauză. Plata trebuie făcută pentru că doar aşa primăria poate fi eligibilă pentru atragerea de fonduri europene.

„Vom plăti, deşi am contestat această decizie. Dacă nu am plăti, nu am mai putea participa la accesarea de proiecte pe fonduri europene, pentru că pentru a fi eligibil trebuie să prezinţi certificat fiscal că nu ai datorii. Am hotărât să plătim şi, dacă vom câştiga în instanţă, ne vom compensa într-un fel sau altul cu ANAF”, a mai spus Claudiu Stăncioiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here