FOTO/VIDEO Fiul medicului Gheorghe Ciobanu, condus pe ultimul drum la doar 28 de ani

Fiul chirurgului ortoped pediatru Gheorghe Ciobanu din Slatina, stins din viaţă la sfârşitul săptămânii trecute după mai bine de doi ani de când se afla în stare vegetativă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, a fost condus, marţi, pe ultimul drum. El se afla în starea aceasta după ce, în urmă cu doi ani, a suferit un anevrism. În urmă cu aproape cinci luni tatăl său anunţa un anumit progres care dădea speranţe familiei că fiul îşi va reveni. Lucrurile s-au înrăutăţit însă în ultima vreme, iar George Adrian Ciobanu a pierdut lupta cu moartea. 

Tânărul s-a stins din viaţă la un spital din Bucureşti, unde se afla internat.

Nenorocirea s-a abătut asupra familiei Ciobanu în urmă cu mai bine de doi ani, când George Adrian Ciobanu a suferit un anevrism puternic. Băiatul avea atunci 26 de ani, absolvise Facultatea de Automatică şi se afla în anul doi la Facultatea de Medicină, încercând să calce pe urmele tatălui său, medic extrem de apreciat în specialitatea sa. S-a întâmplat într-o zi de ianuarie, când George, care se pregătea de un examen la facultate, a început să se plângă de o durere mare la ceafă. A anunţat ambulanţa, după care s-a prăbuşit brusc. ”Eram cu el la București când s-a întâmplat. Avea examen la gastroenterologie și se trezise dimineața să mai repete. A spus că are o durere insuportabilă la ceafă, a deschis fereastra și a cerut o compresă. El a fost cel care a sunat la Urgențe, solicitând SMURD-ul. A repetat de trei ori adresa și s-a prăbușit. A fost ultima dată când l-am auzit vorbind”, a povestit, pentru realitateaoltului.ro, mama băiatului.

Înmormantare George Ciobanu

Au urmat doi ani de luptă în spitale. A suferit opt operaţii pe creier, iar o perioadă a fost tratat într-un spital din Germania. Nu a mai ieşit, însă, din starea vegetativă în care a intrat. În aprilie, medicul pensionar Gheorghe Ciobanu, fost şef de secţie şi director al Spitalului Judeţean Slatina, unde el a şi găsit înţelegere pentru internarea lungă a fiului, anunţa un oarecare progres în starea pacientului. El a cerut, în paralel cu conducerea spitalului, şi ajutorul Ministerului Sănătăţii, căruia i s-a solicitat ca atât fiul său, dar şi a altor pacienţi aflaţi în aceeaşi stare, să fie incluşi într-un program special pentru decontarea spitalizării şi a tratamentului.

”Aude, vede, nu e paralizat, nu poate comunica. Dar a fost terminat. Am ajuns în stadiul ăsta, ca să-l las să moară acum din lipsa fondurilor pentru tratament! Spitalul are limitele lui, nu poate finanța orice. Am apelat la ministerul Sănătății pentru că aceste cazuri nu sunt incluse în nici un progam special, cu finanțare separată, cu alte reguli sau inclus în programele actuale, iar tratamentul costă mult pentru bugetul spitalului. Precizez că în acest spital mai sunt două cazuri asemănătoare. Din nefericire, de trei săptămâni n-avem niciun răspuns la solicitarea noastră”, spunea dr. Gheorghe Ciobanu în urmă cu circa cinci luni pentru realitateaoltului.ro.

Înmormantare George Ciobanu2

Între timp, tatăl a reuşit să obţină tratarea fiului la un spital din Capitală. La sfârşitul săptămânii trecute chinul lui George Adrian Ciobanu a luat sfârşit, dar, din păcate, nu prin însănătoşire, ci pentru că a trecut pragul morţii.

Cu o durere pe care cuvintele n-o pot cuprinde, părinţii săi l-au condus, marţi, împreună cu rudele, prietenii şi cunoscuţii, pe ultimul  său drum. Dumnezeu să-l odihnească!

3 COMENTARII

  1. Condoleante familiei indurerate .A fost o minune de baiat. Frumos ,inteligent si cu un mare viitor in medicina
    Uneori viata este nedreapta si Dumnezu chiama la El sufletele curate si neprihanite .
    Dumnezeu sa-l odihneasca la loc cu verdeata unde nu este nici intristare nici suspin!
    Prietenului meu nepretuit dr.Ciobanu ai doresc sa poata trece peste aceasta mare durere .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here