Fostul viceprimar al Slatinei Cristian Bircea şi-a găsit de muncă. Postul, o RECOMPENSĂ!

După o binemeritată şi necesară relaxare ce a urmat campaniei electorale şi candidaturii sale la funcţia de primar al Slatinei din partea ALDE, Cristian Bircea, fost viceprimar al municipiului-reşedinţă de judeţ, şi-a găsit şi loc de muncă. Şi nu unul oarecare.

Propulsat în urmă cu trei ani de PNL pe postul de viceprimar al Slatinei şi susţinut apoi de PSD, via ALDE, pentru această funcţie, Cristian Bircea, deranjat un pic pentru faptul că nu a mai prins trenul pentru încă un mandat în conducerea oraşului, a fost oarecum recompesat cu un post extrem de călduţ în compania cu capital public din care a plecat. Este vorba de Compania de Apă Olt SA, unde, de la mijlocul lunii august, ocupă postul de director de calitate pentru un salariu destul de consistent. Poate chiar mai consistent decât cel de viceprimar al Slatinei.

Informaţia a fost confirmată chiar de Bircea. „Lucrez la CAO. M-am întors de unde am plecat”, a declarat fostul viceprimar.

Cristian Bircea, fost angajat, cu ani în urmă, al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Olt, a mai ocupat o funcţie de director la CAO SA până în urmă cu trei ani, când a fost propulsat politic de USL, via PNL, pe funcţia de viceprimar al Slatinei, susţinut apoi pe acest post de PSD şi, mai apoi, de ALDE. În prezent el este din nou consilier local al Slatinei, calitate pe care a o tot are din 1992, cu o singură pauză, în mandatul 2000 – 2004.

Anul trecut, el a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a arătat că, vreme de nouă luni, a deţinut funcţia de director al CAO, având şi calitatea de consilier local.

„Bircea Cristian s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 07 martie 2013, întrucât a deținut, simultan calitatea de consilier local și funcția de director în cadrul S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A.(societate comercială de interes local, înființată de către C.L. al Municipiului Slatina), încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată în raportul de evaluare nr. 42952/G/II/23.11.2015, emis de Agenţia Naţională de Integritate.

Fostul edil a atacat raportul la Curtea de Apel Craiova, unde, în 7 martie 2016, a şi avut câştig de cauză, magistraţii admiţându-i acţiunea şi anulând raportul ANI. Inspectorii de integritate au făcut însă recurs la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie, care nu a dat încă o decizie în acest dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here