Vestea pe care o aşteptau toţi şoferii: Ce se va întâmpla cu poliţa RCA

Aceasta e vestea pe care o aşteptau toţi şoferii. Aleşii s-au decis să umble la preţul poliţei RCA. Acesta ar putea să nu mai fie calculat în funcţie de vârsta şoferului! Este propunerea pe care o fac social-democraţii, printr-o iniţiativă legislativă. În plus, aleşii vor ca preţul poliţei să nu mai varieze în funcţie de tipul maşinii, de la un asigurător la altul. Criteriul care va face diferenţa este istoricul şoferului. Social-democraţii şi-au propus ca marţi să voteze proiectul în Senat în regim de urgenţă şi să-l trimită Camerei Deputaţilor.

Firmele de asigurări ar putea fi obligate prin lege să aplice un aşa-numit “tarif de referinţă”, dacă proiectul este votat în forma iniţială. Acelaşi proiect, depus de parlamentarii PSD, propune ca service-urile care refuză repararea unei maşini accidentate să rămână fără licenţă de funcţionare. Iniţiatorii vor ca legea să fie votată de ambele camere până la finele lunii septembrie şi promit reducerea poliţelor RCA cu cel puţin 30%.

După ce senatorii liberali au anunţat, marţi, ca oficialii ASF vor fi chemaţi la raport în Parlament, miercuri au primit sarcină pe linie de partid şi aleşii PSD. Preţurile poliţelor RCA au crescut spectaculos, în urma falimentelor Astra şi Carpatica Asig. Prima medie RCA pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone este de 10.704 lei, faţă de 4.843 lei în 2015. Iar la taxiuri, a crescut de la 1.750 de lei la 2.626 de lei în aceeaşi perioadă. Transportatorii au anunţat declanşarea unui protest la nivel naţional, în 15 septembrie. Până acum, Autoritatea pentru Supravegherea Financiară nu a găsit nicio soluţie, conform Realitatea TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here