Amendă în cazul patronului din Slatina care vindea brânză infectată cu bacteria E.coli

Inspectorii sanitari veterinari i-au aplicat o amendă de 3.000 de lei patronului de magazin în care reprezentanţii DSVSA au descoperit peste 80 de kilograme de brânză de oaie infectată cu bacteria E.coli care în urmă cu câteva luni a făcut prăpăd în Argeş, unde mai mulţi bebeluşi au murit.

Amenda aplicată de inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt a fost motivată de faptul că, după ce una dintre probele luate din produsele alimentate expuse la vânzare în magazinul situat în Piaţa Zahana a fost pozitivă, indicând prezenţa bacteriei Escherichia Coli verotoxigenă în brânza de oaie, patronul a redeschis magazinul, deşi inspectorii sanitari veterinari îi suspendaseră temporar activitatea economică.

„I-am aplicat o sancţiuni contravenţională în valoare de 3.000 lei, pentru că el avea emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii şi nu avea voie să funcţioneze. Nu a motivat în niciun fel de ce a deschis magazinul”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, şeful DSVSA Olt, Veronel Bolborea.

Bacteria Escherichia Coli verotoxigenă a fost descoperită recent în 14 dintre probele prelevate recent de inspectorii sanitari veterinari din mai multe zone ale ţării.

În ceea ce priveşte judeţul Olt, E.coli a fost descoperită în brânza de oaie dintr-un magazin alimentar din Slatina, situat în Piaţa Zahana.

Până să fie descoperită de inspectorii sanitari veterinari ca fiind infestată cu E.coli, brânza s-a aflat expusă la vânzare în magazinul cu pricina, astfel că o parte din ea a ajuns pe mesele slătinenilor.

„Probabil că s-a vândut ceva. Recoltările astea de probe se fac în cadrul unui program naţional care care va dura până la sfârşitul lunii. Probele se iau şi se pleacă din start cu prezumţia că, până la sosirea buletinului de analiză, din moment ce produsele astea sunt acolo ar trebui să fie salubre pentru consumul uman. Noi, în momentul în care am primit buletinul de analiză am reacţionat. Le-m confiscat brânza, cele 86,6 kg, şi am trimis-o la ardere, la un incinerator autorizat sanitar veterinar”, a spus şeful DSVSA Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here