Acţiuni de amploare de „Ziua Pomperilor” în Olt. Ce surprize se pregătesc publicului. Calendarul manifestărilor

Ca în fiecare an, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă aniversează, în data de 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România, eveniment marcat în Olt prin organizarea mai multor acţiuni dedicate publicului. 

Marţi, toţi pompierii din România marchează trecerea a 168 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor – lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.

Pentru a marca acest eveniment, în perioada premergătoare zilei de 13 septembrie, la nivelul judeţului Olt au fost organizate ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție și exerciții demonstrative, dar și mai multe competiții sportive la care au participat cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Seria activităților  va continua luni, 12 septembrie, începând cu ora 10.00, când subunităţile de pompieri din Slatina, Caracal și Scornicești vor putea fi vizitate de curioşi în cadrul acţiunilor „porți deschise”. În aceeaşi zi, începând cu ora 18.00, pe Esplanada din municipiului Slatina și în parcarea complexului comercial din zonă, vor fi organizate mai multe ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, puncte de informare preventivă și va avea loc un exercițiu complex de stingere a unui incendiu, descarcerare și acordarea primului ajutor medical. Seara se va încheia cu o retragere cu torțe a pompierilor olteni, începând cu ora 20.00, pe traseul Esplanadă – Poștă – Sediul ISU.

Marți, 13 septembrie, începând cu ora 11.00, pe platoul din fața Prefecturii Olt va avea loc un ceremonial militar, cu multe surprize și momente inedite, care se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare și a autospecialelor din cadrul ISU Olt.

Tot marți, începând cu ora 12.00, pe pagina de facebook oficială a inspectoratului – ISU„Matei Basarab” Olt – se va desfășura un concurs cu întrebări din domeniul apărării împotriva incendiilor. Prima persoană care va răspunde corect și complet la întrebările postate, va câștiga un detector de fum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here