Ce spune Marius Oprescu despre listele candidaţilor PSD Olt la alegerile parlamentare

Marius Oprescu, preşedintele executiv al PSD Olt, afirmă că organizaţia nu a trecut încă la constituirea listelor de candidaţi la alegerile parlamentare, urmând ca pe acest subiect să aibă loc discuţii în organizaţiile locale din 15 septembrie până la 1 octombrie.

Preşedintele executiv al social-democraţilor olteni a dat ca certă doar candidatura preşedintelui PSD Olt, Paul Stănescu, pe prima poziţie la Senat, informaţie publicată de OLT-ALERT încă de luna trecută.

„Nu am trecut la constituirea listelor. Vom începe un periplu prin fiecare organizaţie, vom sta de vorbă cu fiecare, din 15 septembrie şi până la 1 octombrie. Singurul lucru cert, la ora asta, în ceea ce priveşte alegerile parlamentare, este că domnul preşedinte Paul Stănescu va fi pe primul loc la Senat”, a declarat Marius Oprescu pentru Gazeta Nouă.

Oprescu a mai spus că, în mod cert, toţi candidaţii de pe listele la Camera Deputaţilor şi Senat nu vor fi persoane din afara judeţului.

„Nu cred că este posibil ca, în perioada următoare, în PSD, să vină anumiţi oameni din alte partide sau neafiliaţi politic, care să se regăsească pe liste. Nu pot apărea surprize, peste noapte. Aşa cum am spus-o, în dese rânduri, lista va fi compusă din oameni care au susţinerea organizaţiei din care fac parte, oameni care au susţinerea electoratului din zona din care provin şi oameni care sunt buni profesionişti şi sunt şi olteni. Este exclus să vină cineva de la Bucureşti”, a mai declarat, pentru aceeaşi publicaţie, Marius Oprescu.

Citând surse din cadrul Partidului Social Democrat, OLT-ALERT a avansat mai multe nume de potenţiali candidaţi. Este vorba de actualii deputaţi Dan Ciocan şi Alexandru Stănescu, dar şi de mai tânărul Cătălin Rotea, fost candidat al social-democraţilor la funcţia de primar al oraşului Balş.

Judeţul Olt va avea în mandatul următor nouă locuri în Parlamentul României, respectiv şase în Camera Deputaţilor şi trei în Senat.

Potrivit calculelor electorale pe care social-democraţii şi le-au făcut, PSD ar trebui să câştige în Olt patru mandate de deputat şi două de senator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here