EXECUŢIE în PNL Olt: Preşedinta unei organizaţii de femei a fost exclusă din partid

Preşedintele PNL Piatra Olt, Dan Stana, coordonator politic de zonă, a dat-o afară din partid, duminică, pe preşedinta femeilor din PNL Brâncoveni, Ecaterina Toader, miza fiind locul pe care aceasta îl ocupă în consiliul local al comunei, potrivit acesteia. Cel care urmează să o înlocuiască pe femeie în legislativ este preşedintele interimar al PNL Brâncoveni, Marius Toader, suspectat de femeie că el ar fi pus totul la cale, cu concursul lui Stana. Acesta din urmă susţine că Ecaterina Toader a trădat partidul. Cea „executată” spune că va contesta decizia luată în biroul organizaţiei şi că va merge în audienţă la liderul PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu.

Contactată de OLT-ALERT, preşedinta femeilor liberale din comună spune că vina care i s-a găsit este că, în şedinţa de constituire a consiliului local, ea şi colegul său de partid, Pavel Truşcă, singurii reprezentanţi al PNL în consiliul local, l-au susţinut, prin vot, pe candidatul PSD pentru funcţia de viceprimar, Marius Catalin Filip.

„Am votat, într-adevăr, pentru candidatul PSD, dar ALDE a spus că nu vrea postul, iar PNL nu a avut candidat. Nu ne-a spus nimeni atunci cum să votăm în acea şedinţă. Domnul Stana a spus însă că pentru asta mă va da afară din partid şi pe mine, şi pe celălalt consilier. În şedinţă, însă, doar pe mine m-au dat afară. Nu se poate aşa ceva, sunt preşedinta femeilor liberale din comună de şapte ani, soţul meu este preşedinte la pensionari, am mai fost de două ori consilieră, am muncit mult pentru acest partid. Mâine (luni, 12 septembrie – n.r.) voi merge la audienţă la domnul preşedinte Ştirbu, pentru că cred că dânsul nu ştie ce s-a întâmplat aici”, a declarat Ecaterina Toader.

Ea crede că totul a fost pus la cale de actualul preşedinte al PNL Brâncoveni, Marius Toader, care urmăreşte să intre în consiliul local din interese personale.

„Acest Toader a adus în şedinţă oameni care beau (alcool – n.r.) în cârciuma pe care o deţine, iată cine m-a dat pe mine afară. El vrea să intre în consiliul local ca să facă tot ce poate pentru a lua un teren din spatele cârciumii sale, pe care îl doreşte demult”, a mai spus liberala exclusă din partid.

Contactat telefonic, Dan Stana a declarat însă că colega sa de partid a trădat PNL la şedinţa de constituire a Consiliului Local Brâncoveni, votând candidatul PSD pentru postul de viceprimar, în ciuda faptului că reprezentanţii ALDE au votat împotrivă şi că, dacă liberalii se aliau cu oamenii lui Tăriceanu, puteau să facă majoritate şi să îşi impună prppriul candidat în funcţia de viceprimar.

„Nu au am dat-o afară. Eu am mers în şedinţa comitetului executiv local cu procesul verbal de la şedinţa de constituire a consiliului local în care se vede că doamna Tiţa (Ecaterina Toader) şi celălalt consilier al nostru, pevel Truşcă, au votat pentru candidatul PSD. Or, ALDE, care e cumva aliat cu PSD-ul, a votat împotriva candidatului PSD. ALDE are patru consilieri, iar PNL are doi; puteau face majoritate şi puteau impune un candidat propriu dacă PNL nu vota cu candidatul PNL. Dânsa mi-a spus că l-a votat pe omul PSD-ului pentru că este un om competent, are două facultăţi şi este deştept. Eu nu îi contest domnului Filip, viceprimarul, capacitatea intelectuală, dar când este vorba de politică lucrurile stau cu totul altfel”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Dan Stana.

El a mai spus că nu doar Ecaterina Toader a fost propusă pentru retragerea sprijinului politic şi pentru excludere, ci şi celălalt consilier liberal.

„S-a discutat ca amândoi să fie excluşi, dar la vot lucrurile s-au schimbat: cei 13 membri ai comitetului executiv local au votat doar pentru excluderea doamnei Tiţa, hotărând că Pavel Truşcă este bine să rămână”, a mai spus Stana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here