Amenzi usturătoare de la Poliţia Locală Slatina. Ce zone sunt monitorizate în aceste zile

Acţiunile poliţiştilor locali ai Slatinei derulate în prima jumătate a lunii în curs s-au lăsat cu aproape 80 de amenzi în valoare totală de peste 260 de milioane lei vechi, cele mai multe sancţiuni fiind aplicate şoferilor pentru încălcarea regulilor de circulaţie.

Astfel, în perioada 1-13 septembrie, efectivele Poliției Locale Slatina au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 26.400 lei. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, peste 60 de amenzi, au fost aplicate conducătorilor auto ca urmare a încălcării regulilor de circulaţie.

„Este vorba de 61 de amenzi în valoare totală de 14.500 lei. 39 de sancțiuni au fost aplicate aplicate pentru opriri neregulamentare, şapte pentru acces interzis, şase pentru staționare interzisă, patru au fost date pietonilor și bicicliștilor care au traversat strada prin locuri nepermise şi alte patru sancţiuni au fost aplicate unor căruţaşi. Două sancţiuni au fost, de asemenea, unor camionagii pentru lipsa autorizație speciala de transport”, a declarat şeful Poliţiei Locale, Adrian Pop.

Alte amenzi au mai fost aplicate pentru nerespectarea unor hotărâri locale, pentru încălcarea ordinii și liniștii publice, dar şi pentru executarea unor lucrări de construcții fără autorizatie.

„În aceeași perioadă de timp, au fost preluate 101 apeluri de intervenție la numărul de telefon al Poliției Locale Slatina – 954. Totodată, efectivele Poliției Locale Slatina s-au autosesizat în 61 de situații datorită sistemului de monitorizare video a orașului”, a mai precizat Adrian Pop.

OLT-ALERT a intrat în posesia calendarului de acțiuni pe care poliţiştii locali urmează să le desfășoare în următoarele zile.

  1. Compartimentul Ordine Publică

Miercuri şi joi – acţiuni privind nerespectarea normelor legale privind salubrizarea municipiului. Se va verifica existenţa contractelor încheiate cu operatorul autorizat S.C. Salubris S.A. atât la agenți economici (miercuri ) – str. Textilistului, str. Depozitelor, str. Constructorului, cât și la persoane fizice (joi)  în următoarele locații: str. Cireașov, str. Aleea Castanilor, str. Aleea Infrățirii, str. Drăgănești, str. Popa Șapcă, str. Jianu.

Sâmbătă şi duminică  –  acţiuni privind depistarea personelor fizice care exercită activităţi de comert în zonele publice ale municipiului fără achitarea taxelor zilnice şi fără a deţine autorizaţie de funcţionare. Totodată, pe linia disciplinei în construcții se vor realiza acțiuni de control pentru verificarea modului de executare al lucrărilor de construcţii, respectarea autorizaţiei de construire, precum şi a proiectului tehnic avizat, analizând si punerea în practică a măsurilor dispuse anterior.

  1. Compartimentul Rutier

Zilnic  –  acţiuni privind fluidizare trafic pe principalele artere ale municipiului Slatina;

Miercuri – acţiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind accesul interzis pe anumite sectoare de drum;

Joi, vineri şi sâmbătă  –  acţiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind oprirea, staţionarea și parcarea autovehiculelor în zonele Zahana (str. Primăverii, str. Crișan),  Piața Gării, str. Artileriei, str. Ec. Teodoroiu.

3 COMENTARII

  1. Dau amenzi femeilor ce vin cu patrunjel proaspat sau o capsuna la fel de naturala… Luati fratior branza,capsuni si orice vand femeile alea batrane nu mai cumparati din import.Luati exemplu branza comercializata in magazin fara acte de provenienta cu E-coli. Cum mancati asa muriti

  2. Conform codului rutier singurii care pot da sanctiuni privind regimul rutier sunt POLITISTII RUTIERI….deci toti cei care primesc amenzi de la politia locala la regimul circulatiei rutiere pot contesta procesul verbal in instanta si acesta va fi anulat.

  3. Politia locala nu are dreptul legal de a sa sanctiuni la regimul rutier…..singurii care pot face asta sunt POLITISTII RUTIERI. Deci orice proces verbal incheiat de locali pentru sanctiuni la regimul rutier poate fi contestat in instanta si anulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here