VIDEO Felicia Man VREA să ajungă în Parlamentul României. Cine o susţine

Zvonurile potrivit cărora numele preşedintei Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD) Olt, Felicia Man, este posibil să se regăsească pe listele de candidaţi ai PSD Olt la alegerile parlamentare din 11 decembrie au fost întărite la sfârşitul săptămânii trecute, când Man a mărturisit că îşi doreşte un loc eligibil pe liste.

Întrebată, într-o recentă conferinţă de presă, dacă numele ei se va regăsi pe listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare, Felicia Man a spus că o decizie nu a fost luată în structurile conducerii PSD, dar că, în ceea ce o priveşte, şi-ar dori un loc eligibil pe liste.

„Conducerea Partidului Social Democrat de la Olt a comunicat faptul că în jurul datei de 15 octombrie se vor definitva listele. Nu ştiu şi probabil că la momentul oportun veţi primi informaţiile direct de la preşedintele PSD Olt, domnul Paul Stănescu. În ceea ce mă priveşte, eu sunt convinsă că aş putea să fac mai mult de acolo (din Parlament – n.r,). Îmi doresc, recunosc că îmi doresc o poziţie eligibilă pe listele partidului”, a declarat Felicia Man.

La nivelul OFSD Olt ea este singura, până acum, care şi-a manifestat, în cadrul organizaţiei, intenţia de a candida pentru un loc în Parlamentul României.

„Până în acest moment nu şi-a manifestat altcineva intenţia aceasta, dar lucrurile sunt în evoluţie. Eu mi-am manifestat intenţia în cadrul organizaţiei de femei”, a precizat Felicia Man.

Zvonurile că şefa OFSD ar putea să figureze pe listele de candidaţi ai PSD Olt la alegerile parlamentare au apărut în contextul în care preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a propus ca pe listele din fiecare judeţ să se regăsească, pe un loc eligibil, şi numele unei femei. Propunerea a fost făcută după ce femeile social-democrate au cerut ca în viitorul parlament numărul femeilor să fie de cel puţin 30%.

„Nu suntem deloc mulţumite acum cu proecentul femeilor în Parlamentul European, avem 10,8% femei în parlament la ora actuală, de aceea noi am venit cu această propunere să avem minim 30% femei, deci cât mai multe femei în viitorul Parlament al României. Preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, a venit cu propunerea ca în fiecare judeţ să avem cel puţin o femeie pe loc eligibil”, a declarat, sâmbătă, la Slatina, europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă, preşedinta OFSD.

Ea a afirmat că nu vor exista din partea conducerii centrale a organizaţiei încercări de a-şi impune pe liste reprezentante, susţinând însă că pe listele PSD Olt va exista, pe poziţie eligibilă, şi numele unei femei.

„Noi suntem parte a PSD şi noi nu putem să impunem o femeie de la nivel naţional. Dar eu am speranţa că şi la Olt vom avea o femeie pe un loc eligibil”, a declarat Viorica Dăncilă.

1 COMENTARIU

  1. Pacat ca ISJ Olt a devenit o institutie penibila.Cel putin o sedinta publica de completare de norma(19 august), la care am participat eu, a decurs pe muteste, fara microfon, desi sala era enorma si plina de cadre didactice.Nu stiai la ce specialitate se discuta, cine ce cere si ce post ia.Eu m-am simtit umilita.La specialitatea mea,cu toate ca aveam prioritate, s-au facut mai intai titularizarile, spunandu-mi-se ca oricum fetele care cereau posturi nu vor lua in zona mea.Am fost descurajata sa cer ore la o scoala in Slatina,pentru ca erau altii care le voiau si de ce sa fac eu naveta la Slatina iar ei la Bals. Mai tarziu am inteles ca acele persoane nu au titulatura in invatamant, deci nu aveau prioritate. Au exista si exista directori de scoli si cadre didactice care nu stiu sa scrie corect, dar au grade si gradatii de merit.Totul e o rasplata pentru cei ce au asudat in campaniile electorale si si-au dorit functii.Scriu aceste cuvinte cu durere in suflet pentru ce a mai ramas bun in invatamantul romanesc.Daca veti da comentariul meu, voi fi surprinsa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here