VIDEO Un investitor austriac vrea să deschidă o fabrică de centrale termice la Slatina

Primăria Slatina se află în discuţii avansate cu un investitor austriac care intenţionează să deschidă în municipiul-reşedinţă de judeţ o fabrică de centrale termice cu peste 170 de locuri de muncă. Fabrica va fi construită în perimetrul Parcului Industrial de la marginea Slatinei, pe un teren de peste 5 hectare pe care investitorul îl va cumpăra.

Anunţul a fost făcut, sâmbătă, de primarul oraşului, Emil Moţ,  prezent la o reuniune a femeilor din social-democrate din mai multe judeţe organizată la Slatina.

„Este un investitor austriac care intenţionează să facă la noi, la Slatina, o fabrică de centrale termice pe lemn, şi aceste centrale să producă atât electricitate, cât şi căldură. dar şi un luru care mi-a plăcut, cât şi rece. Valoarea investiţiei este undeva la 28 de milioane de euro. Terenul necesar pentru construcţia fabricii este de 5,5 hectare”, a declarat primarul Slatinei.

Edilul spune că discuţiile primăriei cu investitorul străin sunt destul de avansate şi că în mai puţin de un an va începe construirea propriu-zisă a fabricii.

„Discuţiile au fost destul de avansate, am fost pe teren, am identificat terenul respectiv. Acum rămâne să punem la punct detaliile tehnice şi procedurale, iar eu sper ca undeva în luna iunie a anului viitor să fie şi prima cărămidă la această fabrică”, a mai precizat Emil Moţ.

Investitorul este o mare casă de avocatură din Austria, iar firma prin care se va derula investiţia va fi una pe care investitorul urmează să o înfiinţeze în România.

Investiţia austriacului va crea 176 de locuri de muncă, număr care „se încadrează în mormativul nostru pentru parcuri industriale de 2,5 locuri de muncă la mia de metri pătraţi cumpăraţi”, potrivit primarului Emil Moţ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here