Primarul din Drăgăneşti, prima înfrângere în dosarul în care e acuzat de abuz şi uz de fals

Pantelie Rotaru

Primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, rămâne sub control judiciar în dosarul în care este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Judecătoria Caracal i-a respins, luni, plângerea formulată împotriva ordonanţei prin care procurorii au dispus această măsură, decizia fiind definitivă. Pe timpul controlului judiciar, edilul nu îşi poate exercita atribuţiile de primar.

”În baza art.213 Cod pr.penală, respinge ca nefondată plângerea formulată de petentul Rotaru Pantelie, împotriva ordonanţei Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, emise la data de 08.09.2016 în dosarul nr. 258/P/2016 prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar”, se arată în decizia Judecătoriei Caracal, care este definitivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au reţinut că, la data de 24.07.2015, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, Pantelie Roratu a îndeplinit în mod defectuos un act prin încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează aprobarea şi utilizarea fondurilor publice locale de către ordonatorii principali de credite (primarii). În acest sens, el a aplicat pe o factură fiscală emisă, la 22.07.2015, de către o societate comercială, ştampila având inscripţia „bun de plată”, pe care ulterior a semnat-o, consecinţa fiind efectuarea plăţii sumei de 12.590, 51 lei din bugetul local al oraşului şi reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparaţii aduse unui autoturism folosit de către inculpat şi care aparţinea societăţii comerciale la care acţionar este soţia acestuia.

„De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparaţiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparţine Primăriei Oraşului Drăgăneşti Olt. Prin această activitate infracţională, s-a produs o pagubă în patrimoniul Primăriei Oraşului Drăgăneşti Olt în cuantum de 12 590,51 lei, precum şi un folos necuvenit primarului R.P”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, în sarcina inculpatului s-a instituit, printre alte obligaţii, şi aceea de a nu mai exercita funcţia de primar al oraşului Drăgăneşti-Olt, în desfăşurarea căreia a săvârşit fapta penală din prezenta cauză, mai arată procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here