FOTO Strada Mihai Eminescu din Slatina, reabilitată cu fonduri europene, a cedat iarăşi

Strada Mihai Eminescu din zona istorică a Slatinei a cedat, din nou, în mai multe zone, din cauza ploii torenţiale de luni dimineaţă, în ciuda faptului că administraţia publică locală a băgat bani grei, puşi la bătaie de Uniunea Europeană, în reabilitarea ei.

Imediat după ploaie au apărut câteva gropi în zona Federalcoop, iar în zona Parchetului cărămizile cubice cu care a fost îmbrăcată strada s-au lărgit periculos. Locurile cu pricina au fost semnalizate de municipalitate, iar poliţiştii au oprit circulaţia rutieră pe stradă mai mult timp. Circulaţia a fost reluată în jurul orei 11.00, dar numai pe un sens în zonele afectate.

Nu este prima oară când părţi din strada Mihai Eminescu cedează sub presiunea ploilor. După o ploaie torenţială căzută în august 2015 mai multe gropi, unele lungi de câţiva metri, au apărut în această arteră. De atunci, strada a cedat de mai multe ori în aceleaşi condiţii, constructorul care a realizat reabilitat-o fiind nevoit să intervină în repetate rânduri pentru repararea părţilor afectate.

Infrastructura centrului vechi al Slatinei a fost reabilitat în urmă cu trei ani de o asociere de firme al cărei lider a fost firma omului de afaceri slătinean Sorin Păduraru, SC Condor Păduraru SRL, valoarea lucrărilor fiind de 16,5 milioane de lei, o parte din bani provenind din fonduri europene.

De această investiţie se leagă şi fapte de corupţie în urma Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei, fost senator şi ministru al Finanţelor, a fost trimis în judecată în cel de-al doilea dosar în care figurează mai multe denunţuri, printre care şi cel al lui Sorin Păduraru. Denunţul făcut procurorilor DNA l-a scăpat pe acesta de probleme în respectivul caz, deşi el, potrivit rechizitoriului procurorilor, i-a dat în repetate rânduri şpagă lui Vâlcov ca, în urma traficului de influenţă manifestat de acesta, firma omului de afaceri să primească la timp tranşele de banio prevăzute în contract.

„În fapt s-a reţinut că, în anul 2012, Păduraru Sorin a apelat la Şuşală Lucian Petruţ pentru a interveni pe lângă Vâlcov Darius Bogdan, senator în Parlamentul României şi pe lână Prina Minel Florin, primar al municipiului Slatina, în vederea exercitării acestora pe lângă persoane cu atribuţii de decizie din cadrul Primăriei Slatina pentru deblocarea plăţilor aferente unui contract de execuţie de lucrări pentru reabilitarea unor străzi din centrul istoric al localităţii. În schimbul exercităţii influenţei, Păduraru Sorin Alexandru i-a dat lui Vâlcov Darius Bogdan, prin intermediul lui Şuşală Lucian Petruţ, echivalentul în lei a 100.000 euro”, se arată în referatul procurorilor DNA.

OLT-ALERT a încercat să-l contacteze pe Sorin Păduraru pentru un punct de vedere pe marginea noilor probleme apărute la strada Mihai Eminescu, însă afaceristul nu a răspuns la telefon.

UPDATE: În jurul orei 13, Sorin Păduraru a contactat un reprezentant al OLT-ALERT, însă nu pentru a exprima un punct de vedere pe marginea subiectului, ci pentru a profera ameninţări cu bătaia şi cuvinte care nu pot fi redate.

mihai-eminescu3

mihai-eminescu

mihai-eminescu5

mihai-eminescu8

mihai-eminescu2

mihai-eminescu6

– ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE –

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here