Fost primar de oraş din Olt, condamnat la închisoare după ce a fost prins băut la volan

Judecătoria Corabia l-a condamnat, marţi, la un an şi opt luni de închisoare cu amânare pe fostul primar al oraşului Corabia, Ştefan Pîrlea, care a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova.

„În baza art. 336 alin.1 C.pen., raportat la art. 83 C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. 1, 4, 10 C. pr.pen., raportat la art. 375 alin. 1 şi 2 C.pr. pen., stabileşte pedeapsa de 1 an si 8 luni închisoare faţă de inculpatul P.Ş, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. În baza art. 396 alin. 4 C.p.p. rap. la 83 alin. 1 C. pen. amână aplicarea pedepsei de 1 an si 8 luni închisoare, pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art.84 C. pen., de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în sentinţa instanţiei de judecată.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere. El trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea sa, să comunice schimbarea locului de muncă dacă va fi cazul, dar şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. De asemenea, pe durata termenului de încercare fostul primar este obligat să nu conducă niciun fel de autovehicul „asa cum este definit la art.6 alin.1 pct. 6 din OUG195/2002.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova în termenul prevăzut de lege.

După mai bine de doi ani de cercetări, Ştefan Pîrlea a fost trimis în judecată abia anul acesta, în aprilie, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În februarie 2014, fostul edil s-a urcat băut bine la volanul maşinii sale cu care a lovit cinci alte autoturisme parcate.

„Pe fondul neatenţiei în conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu cinci autoturisme, staţionate. În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul oraşului Corabia, refuzând internarea. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge”, arăta, imediat după eveniment, Poliţia Olt.

Ştefan Pârlea a fost primara al oraşului Corabia timp de patru ani, între 2004 şi 2008. În 2012 şi 2016, el a candidat din nou pentru funcţia de primar, în ambele cazuri din partea PNL, fără succes însă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here