Compania Naţională de Investiţii a oprit robinetul finanţării pentru Sala Polivalentă din Slatina

Finalizarea Sălii Polivalente din Slatina este în pericol după ce Compania Naţională de Investiţii (CNI) nu a mai alocat fondurile necesare continuării lucrărilor, potrivit unor surse citate de Gazeta Nouă.

Deşi termenul asumat de constructor era 31 decembrie 2016, lucrările la Sala Polivalentă nu vor fi finalizate din lipsă de finanţare. CNI ar fi trebuit să mai aloce investiţiei din curtea Loctrans Slatina încă 56 milioane lei, care să se adauge celor 14 milioane pe care municipalitatea le-a alocat deja, însă până acum nu a fost făcută nicio alocare. Sursele Gazeta Nouă spun că aceşti bani nici nu vor mai veni.

„Nu se termină Sala Polivalentă, nu va fi gata până la 31 decembrie pentru că era nevoie de 560 de miliarde lei, iar CNI a acordat zero lei. Contribuţia Primăriei Slatina, în valoare de 140 de miliarde lei, era disponibilă, dar degeaba”, au declarat sursele citate.

Aceleaşi surse afirmă că e doar o chestiune de timp până ce lucrările vor înceta.

Lucrările la Sala Polivalentă din Slatina au fost intensificate în acest an, având drept termen de finalizare data de 31 decembrie 2016. Investiţia se ridică la circa 68 de milioane de lei, din care Primăria Slatina suportă 30%. După repetate sistări din cauza lipsei banilor, investiţia a fost preluată de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Sala ar urma să aibă o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri. Pe lângă competiţiile sportive pe care le va putea găzdui, în sala polivalentă vor exista şi spaţii comerciale, dar şi birouri administrative şi săli de conferinţă, iar în faţa clădirii va exista o parcare de 120 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here