Judecătorii Tribunalului Olt continuă protestul împotriva Guvernului Cioloş

Judecătorii Tribunalului Olt au decis, luni, să continue protestele începute în 12 septembrie împotriva Guvernului Cioloş până la sfârşitul acestei luni, timp în care vor purtea banderole albe în sălile de judecată. În grevă se află, de asemenea, şi grefierii de la Judecătoria Slatina.

Magistraţii cer Guvernului Cioloş, printre altele, să aplice hotărârile date de ÎCCJ, în concordanţă cu normele legale în vigoare şi să pună în executare hotărârile judecătoreşti.

Magistraţii olteni sunt nemulţumiţi de faptul că „nu se aplică deloc hotărâri date în dezlegarea unor probleme de drept de către înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deşi obligatorii, Decizia 32/2015, că deciziile date de Înalta Curte de Casaţie si Justiţie în recursuri în interesul legii se aplică greşit si cu nerespectarea prevederilor legale care le reglementează efectele, că de multă vreme prevederile legale se aplică diferenţiat şi discriminatoriu de ordonatorii principali de credite, că nu se pun în executare hotărâri judecătoreşti cu caracter executoriu şi că se emit ordonanţe de urgenţă de către Executiv cu încălcarea competenţei de legiferare a acestuia”, după cum se arată într-un comunicat de presă al judecătorilor Tribunalului Olt.

Protestele au fost declanşate şi grefierii, dar şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina, care protestează împotriva situaţiei existente în sistemul judiciar. Ei au anunţat că îşi vor întrerupe zilnic activitatea, în intervalul 10.00-12.00. Printre solicitările protestatarilor se numără şi demisia ministrului Justiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here