Primăria Slatina continuă să ofere persoanelor defavorizate alimente de la UE. Vezi DETALIILE

Primăria Slatina anunță reluarea acțiunii de distribuire a pachetelor cu alimente către beneficiarii „Programului operațional «Ajutorarea persoanelor defavorizate», de data aceasta pe liste  suplimentare.

Astfel, în perioada 26 septembrie – 11 octombrie, toate persoanele ce au fost trecute pe listele inițiale – fie că au ridicat sau nu cutiile cu alimente în cadrul etapelor anterioare de distribuire – sunt așteptate să se prezinte pentru a intra în posesia unei noi cutii cu produse alimentare la cantina Colegiului Tehnic ”Ion Mincu” de pe strada Drăgănești, nr. 25 (vizavi de Cimitirul Eroilor). Programul orar de distribuire este de luni până joi, între orele 08.00 – 16.00 și, respectiv – vineri, între orele 08.00 – 14.00.

Fiecare beneficiar va primi câte o cutie cu alimente de 8,8 kg., conținând faină albă de grâu (1.kg), mălai (2 kg), paste făinoase (400 g), ulei (2 litr), zahăr (1 kg), conservă carne de vită (1 cutie/300 g), conservă pateu de ficat de porc (1 cutie/200 g), orez (1 kg), conservă de pastă de tomate (1 cutie/400 g), fasole boabe (1 pungă/500 g.

Pentru evitarea aglomerării la locul de distribuţie, precum şi pentru limitarea timpului de aşteptare pentru beneficiari, distribuţia pachetelor cu alimente se va realiza în baza următorului calendar:

»   27 – 30 septembrie:

–  familiile beneficiare de ajutor social;

–  familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;

–  şomerii cu indemnizaţie lunară cel mult egală cu 450 lei;

–  şomerii neindemnizati;

–  alte persoane care au venitul pe membru de familie cel mult egal cu 450 lei/lună, nu sunt incluse în categoriile enumerate și care sunt în evidența Direcției Protecție și Asistență Socială (ex. – beneficiarii gratuității la consumul a 5 m.c. apă/lună);

»   3 – 5 octombrie:

– toate categoriile de pensionarii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt de până la 450 lei/lună inclusiv;

»   6 – 11 octombrie:

– persoanele cu handicap grav şi accentuat – adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private.

„Precizat faptul că, pentru persoanele netransportabile, Direcția Protecție și Asistență Socială Slatina va asigura livrarea pachetelor cu alimente la domiciliul acestora, la sesizarea unui membru al familiei sau a unei terțe persoane la numărul de telefon – 0249/418.663, 0249/418.660”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Mugurel Manea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here