Copilul de 5 ani cu arsuri pe 80% din suprafața corpului a fost operat. Ce spun medicii

Copilul de cinci ani care a fost transportat, sâmbătă, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ din București cu arsuri pe 80% din suprafața corporală după ce a căzut într-o groapă cu boască, rămâne în stare gravă, susțin medicii din Capitală.

Preluat, sâmbătă după-amiază, de la Spitalul Județean Slatina, de un elicopter SMURD pentru a fi transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ din București, copilul a intrat, imediat ce a ajuns la destinație, în stop cardio-respirator, dar medicii au acționat imediat și micuțul și-a revenit. Ulterior, el a fost imediat supus unei intervenții chirurgicale. Deși stabilizată, starea sa de sănătate rămâne una gravă, potrivit primarului din Cungrea, Liviu Voiculescu.

„Imediat după ce a ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu“, copilul a intrat în stop cardio-respirator, dar medicii au intervenit și el și/a revenit. A fost operat, dar starea sa rămâne, deși stabilă, una critică, medicii fiind rezervați în a da un pronostic. Noi suntem alături de familie, am stat în orele de după nenorocire cu mama băiatului, echipele medicale și/au fcut datoria. Să sperăm că, totuși, copilul va supraviețui, deși se pune problema că el a suferit arsuri pe o mare suprafață a corupului”, a declarat, pentru OLT-ALERT, primarul Liviu Voiculescu.

Nenorocirea s-a petrecut sâmbătă dimineaţă în comuna Cungrea, unde bunicii, care locuiesc cu mama copilului și cu acesta în Drăgășani, dețin o casă, veniseră cu micuț pentru o scurtă perioadă de timp. În ziua cu pricina, bătrânii au mers cu copilul la un localnic care deține moară, pentru a măcina grâne. În timp ce se juca prin curtea localnicului, copilul a căzut într-o groapă în care proprietarul depozitase boască încinsă rămasă de la prepararea țuicii din struguri.

La faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţă, care l-a transportat pe micuţ la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Aici i s-au administrat primele îngrijiri medicale, după care a fost preluat de un elicopter SMURD şi transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ din București.

„Copilul în vârstă de cinci ani a fost preluat, sâmbătă dimineață, de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Olt cu arsuri pe 80% din suprafața corporală. Ulterior, el a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul «Grigore Alexandrescu» din Bucureşti“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Poliţiştii s-au sesizat în acest caz şi au deschis o anchetă. Oamenii legii îi vor anunţa și pe reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt.

„S-au luat declaraţii de la martori şi se va ține legătura cu medicii în privinţa stării de sănătate a copilului. Vom anunţa, evident, şi Protecţia Copilului“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul șef Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here