Datoria enormă a Slatinei către Fisc creşte cu jumătate de miliard de lei vechi

Debitul uriaş pe care Slatina îl are la Fisc, de peste 2,6 milioane de lei, creşte cu aproape 50.000 de lei reprezentând majorări de întârziere la plată. Consilierii locali au aprobat, marți, suportarea din bugetul local şi a acestor majorări, la nivelul a 46.851 lei.

„Se aprobă suportarea din bugetul local, trecerea pe cheltuieli a sumei de 46.851 lei, reprezentând obligaţii fiscale accesorii aferente Taxei pe valoarea adaugată stabilite de Administratia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt prin decizia de impunere ca urmare a inspecţiei fiscale”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat în şedinţa ordinară de marţi a Consiliului Local Slatina.

Alin Calotă, șeful Direcției Economice din cadrul Primăriei Slatina, a explicat că banii reprezintă dobânzi acumulate la suma de 2.648.373 lei, pe care municipalitatea a achitat-o deja către Finanţele Publice. „Este o rămășiță din dobânzi la suma de 2.648.373 lei pe care primăria deja a achitat-o. S-au adunat majorări de când ne-au impus ei și până când s-a aprobat plata efectivă de către consiliul local”, a declarat Alin Calotă.

Primăria Slatina a achitat recent Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Olt peste 2,6 milioane de lei, sumă adunând debite vechi de ani de zile reprezentând taxă pe valoare adăugată (TVA) pe care municipalitatea trebuia s-o plătească în urma unor tranzacţii a căror valoare a depăşit plafonul prevăzut de lege.

„Până în anul 2010, când Direcţia de Patrimoniu avea personalitate juridică, adică era ordonator terţiar de credite, a făcut nişte vânzări care au depăşit un anumit plafon, fără să adauge TVA. A venit un control de la ANAF şi ni s-a pus în vedere să plătim această sumă, reprezentând TVA”, a declarat viceprimarul Slatinei, Cladiu Stăncioiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here