FOTO/Proiectul „Povestesc Slatina”, la o nouă ediţie: Expoziţii, spectacole teatrale şi concursuri cu premii

Demarat în urmă cu cinci ani de Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, în colaborare cu Asociaţia Epsilon III din Bucureşti, proiectul de promovare a municipiului-reşedinţă de judeţ „Povestesc Slatina” a fost reluat, la începutul acestei săptămâni, într-o nouă ediţie aflată în grija Asociaţiei „Photograff”. 

Proiectul este de fapt un laborator creativ în cadrul căruia sunt colectate, dezvoltate şi difuzate povestiri privind oraşul într-o varietate de formate artistice (text, foto, video, grafică etc.), toate acestea urmând să fie concretizate într-o expoziție și în organizarea de spectacole de teatru participativ, cu difuzare online, dar şi în afara reţelei de internet. „În acest context, proiectul este nu doar de interes public local, pentru că, prin specific și capacitate de difuzare și diseminare, el promovează şi adaugă identitate imaginii municipiului Slatina la nivel naţional şi internaţional”, explică prof. Daniela Iancu, organizator.

povestesc-slatina1

Proiectul cuprinde două etape, respectiv o serie de ateliere de lucru în domeniul teatral, care sunt în derulare săptămâna aceasta şi la care este prezent, ca formator, Lucian Branea, reprezentant al Asociaţiei Epsilon III din Bucureşti, şi o alta în noiembrie, când vor avea loc, printre altele, concursuri de fotografie cu premii şi spectacole de teatru labirint.

povestesc-slatina2

Finanţat de Consiliul Local şi Primăria Slatina, proiectul are un grupul țintă format din tineri cu vârste între 14 şi 30 de ani din municipiu, nucleul primar fiind format din elevi și absolvenți ai Colegiului Național „Radu Greceanu”.

Beneficiari direcți ai proiectului vor fi peste 300 de persoane care vor participa la activitățile proiectului, însă vor exista alte câteva sute de beneficiari indirecți, familii și afini ai beneficiarilor direcți ca spectatori ai expoziției, ai spectacolului și ai celorlalte evenimente publice ocazionate de proiect.

povestesc-slatina3

Asociaţia „Photograff” care se ocupă de proiect a fost înființată în ianuarie 2014, membrii săi coordonând şi implementând activități locale din domeniul culturii și artei (concursuri și expoziții de arte vizuale și arte ale spectacolului), dar şi activităţi de voluntariat, participând ca partener în proiecte naționale de acest tip. „Asociația nu a derulat până în prezent proiecte finanțate de terți, utilizând exclusiv fonduri proprii și ale fondatorilor. Însă persoane din componența asociației au avut un rol funcțional și instrumental în proiectele „Povestesc Slatina” și „Povestesc Slatina cu prietenii”, derulate în perioada 2011-2013 în care instituția finanțată de către Primăria Slatina a fost Colegiul Național «Radu Greceanu»”, a declarat președintele asociaţiei, Daniela Iancu, inițiatoarea efectivă a acestor proiecte.

povestesc-slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here