FOTO/VIDEO Cioloş a vizitat Pirelli Slatina/Declaraţiile premierului. Investiţii de 200 milioane euro

Premierul României s-a aflat, vineri, la Slatina, unde a participat, alături de miniştrii Finanţelor şi Muncii, Anca Dragu şi Dragoş Pîslaru, la aniversarea a 10 ani de prezență industrială în România a Grupului Pirelli. 

În deschiderea discursului său, Dacian Cioloş a reliefat că investiţia Pirelli de la Slatina este un bun exemplu al cooperării între România şi Italia, că ea creează nu doar locuri de muncă directe pentru personalul calificat, ci şi locuri de muncă pe orizontală în cadrul multor companii româneşti cu care grupul italian colaborează.

„Mă bucur să fiu aici ca să menţionez faptul că avem aici un bun exemplu al cooperăriI între România şi Italia în domeniul economic.Italia nu este doar o oportunitate pentru românii care au ales să muncească acolo, cel puţin temporar, dar iată că Italia investeşte în România şi creează locuri de muncă pentru români la ei acasă.

Investiţia Pirelli la Slatina arată faptul că mediul economic şi investiţional din România a evoluat foarte mult în aceşti ultimi ani, şi devine din în ce mai atractiv nu doar pentru investiţii greenfield, dar şi pentru dezvoltarea acestor investiţii. Faptul că Pirelli este deja la a patra etapă de dezvoltare şi de investiţii, arată că mediul economic românesc este suficient de atractiv nu doar din punct de vedere al costului mâinii de lucru, dar şi al calităţii acesteia, care s-a îmbunătăţit în ultimii ani, dar şi predictibilitatea legislativă, economică, perspectivele de creştere economică atrag din ce în ce mai mulţi investitori în România. 

Pentru mine ca prim-ministru această investiţie nu este importantă doar pentru că ea creează direct locuri de muncă pentru oameni calificaţi, şi chiar contrin’buie la calificarea mâinii d elucru pentru că Pirelli are o componentă importantă şi de training, de formare profesională pentru cei care lucrează în acest domeniu, dar astfel de investiţii mari creează şi locuri de muncă pe orizontală. Pentru că Pirelli are câteva sute de furnizori locali, întreprinderi mici şi mijlocii, în marea lor majoritate cu capital românesc, capital local, care în felul acestea se pot dezvolta şi pot vedea o altă perspectivă”, a spus premierul României.

ciolos-la-slatina-1

Şeful guvernului a vorbit şi de sprijinul executivului pentru investiţiile străine, de care a beneficiat şi Pirelli, anunţând că pentru anul viitor guvernul pregăteşte o nouă schemă de ajutor de stat pentru companiile nu doar străine, ci şi româneşti.

„Şi aici aş vrea să precizez că guvernul sprijină astfel de investiţii, atât prin ajutoare de stat pentru investiţii mari, de peste 10 milioane de euro, aşa cum şi Pirelli a beneficiat pentru aceste ultime investiţii, dar avem şi scheme de ajutor de stat care vizează crearea de locuri de muncă pentru companii de dimensiuni mai mici, în general companii româneşti, dar pregătim o schemă de ajutor de stat care va intra în vigoare începând de anul viitor, cu o alocare bugetară de circa 900 de milioane de lei până în 2020, care va viza şi investiţii de nivel mediu, între unu şi cinci milioane de euro, şi care sperăm noi să atragă şi multe companii româneşti care să se poată dezvolta în viitor”, a mai precizat Dacian Cioloş.

Premierul României a apreciat nu doar investiţiile productive ale Pirelli, dar şi că grupul se implică în acţiuni cu carcater social.

„Aş mai vrea să salut investiţiile şi implicarea Pirelli nu doar în partea economică, productivă, dar şi faptul că Pirellli se implică în acţiuni cu caracter social, acţiuni care vizează creşterea calităţii vieţii în acest mediu social în care Pirelli a decis să investească”, a spus, în încheiere, Dacian Cioloş, lăudând şi autorităţile publice locale pentru au ştiut să ţină aproape investitorul italian.

Premierul României a fost însoţit la Slatina de miniştrii Finanţelor şi Muncii, Anca Dragu şi Dragoş Pîslaru,

Investiții suplimentare de aproximativ 200 de milioane de euro la Slatina

Grupul Pirelli a aniversat, vineri, 10 ani de prezență industrială în România, oficialii companiei anunțând investiții suplimentare de aproximativ 200 de milioane de euro, până în anul 2021, la Polul industrial din Slatina, subliniind importanța strategică a acestuia pentru activitățile Grupului, care, prin noul plan de investiții va crea noi locuri de muncă și va crește capacitatea anuală de producție de la 10 milioane la 15 milioane de unități.

„De-a lungul acestui deceniu, Pirelli nu a încetat să se dezvolte. Acest lucru nu se datorează doar amplasării strategice a fabricii din Slatina, care pentru Pirelli reprezintă un hub logistic și comercial de importanță majoră pentru toată Europa de Est, ci și capacității de a atrage și de a sprijini investițiile internaționale demonstrată de instituțiile țării, pentru care Italia este al doilea partener comercial și unul dintre cei mai importanți din punct de vedere al investițiilor”, a spus vice-președintele executiv și CEO al grupului, Marco Tronchetti Provera.

La evenimentul de vineri au mai participat, din partea Grupului Pirelli, directorul general executiv al Pirelli Tyres România, Giuliano Menassi, care este și șeful Departamentului de Cercetare și Dezvoltare al Grupului, prefectul de Olt, Silviu Neacşu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, primarul Slatinei, Emil Moţ, precum şi şefii mai multor instituţii publice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here