VIDEO Ce au spus președintele CJ Olt și primarul Slatinei la întâlnirea cu Cioloș de la Pirelli

Prezent, vineri, la Pirelli, companie vizitată de premierul Dacian Cioloș cu prilejul aniversării a 10 ani de prezență industrială în România, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a apreciat Grupul Pirelli ca fiind un investitor strategic pentru județul Olt care în viitor va ajunge la un număr de peste 3.300 de angajați la Slatina.
„Dacă vorbim de investiție, acest lucru înseamnă foarte mult, pentru că Pirelli este un investitor strategic al județului Olt. Iată că, după cei 2.800 de angajați și aproximativ 500 de milioane de euro investiți până acum la Slatina, avem o nouă investiție de aproximativ 200 de milioane de euro care va însemna încă 500 de angajați. Practic, Pirelli la Slatina va ajunge la 3.350 de angajați. E un lucru important, suntem bucuroși și din respect pentru Pirelli am venit astăzi aici, la inaugurarea noii investiții”, a declarat, la finalul evenimentului, Marius Oprescu.
Președintele Consiliului Județean a arătat disponibilitatea implicării instituției pe care o conduce în atragerea altor investitori în județul Olt.

„Ca de fiecare dată, în colaborare cu autoritățile locale, pentru că Consiliul Județean singur nu poate să ofere mare lucru, deci împreună cu autoritățile locale încercăm să găsim disponibilitate, ca atunci când un investitor se interesează de județul Olt, să fim gata să îi și oferim condiții să fie prezent aici”, a mai reliefat Marius Oprescu.
La evenimentul de vineri a fost prezent și primarul Slatinei, Emil Moț, care a spus despre Pirelli că reprezintă o bază importantă în mediul industrial local și că buna relație dintre municipalitate și compania italiană va continua.
„Pirelli înseamnă una dintre pietrele de temelie ale industriei din Slatina. Aproape 3000 de locuri de muncă înseamnă una dintre bazele industriei din Slatina. Pirelli a avut o relație extraordinar de bună cu autoritățile locale. Noi continuăm această relație, suntem aici din respect și din apreciere pentru ce face Pirelli pentru Slatina, pentru locuitorii din Slatina, pentru nivelul de trai pe care Pirelli îl aduce în Slatina, un plus. Vreau să îi asigur pe cei de la Pirelli că îi vom ajuta în continuare cu tot ce putem noi, ca primărie, și le vom pune la dispoziție, în cazul în care vor, parcul nostru industrial. Deja am avut mai multe discuții pentru o nouă extindere în viitor în parcul nostru industrial. Și nu numai celor de la Pirelli, ci tuturor care vor să învestească în Slatina”, a declarat primarul municipiului Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here