VIDEO Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, lobby la Pirelli Slatina pentru persoanele vulnerabile

Aflat, vineri, la Slatina, unde, alături de ministrul Finanțelor, Anca Dragu, l-a însoțit pe premierul Dacian Cioloș în cadrul unei vizite oficiale la Pirelli, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, i-a îndemnat pe reprezentanții companiei să nu ezite să angajeze persoane din grupuri vulnerabile. El a prezentat și un set de măsuri pe care guvernul le-a stabilit pentru angajatori și pentru persoanele își găsesc locuri de muncă la distanțe de peste 15 kilometri față de localitatea de domiciliu.

„Un lucru foarte important este că avem subvenţii pentru angajatori – în măsura în care aceştia agreează asta, şi ştiu că Pirelli are o agendă socială importantă, să ne concentrăm în angajarea persoanelor din grupuri vulnerabile. Discutăm aici de tinerii care nu se află în acest moment într-o ocupare, formare sau educaţie prin definiţie, discutăm de şomerii de lungă durată, de persoanele cu dizabilităţi, de persoanele vârstnice, de persoanele cu vârste peste 45 de ani, de absolvenţi în căutarea unui loc de muncă. Toate aceste grupuri vulnerabile sunt vizate de măsurile active care permit oferirea a 900 de lei pe lună pentru 12 luni va avea această stimulare a dezvoltării sociale”, a declarat ministrul Muncii.

El a prezentat cele mai noi măsuri ale guvernului pentru sprijinirea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

„Guvernul a adoptat miercuri un pachet de măsuri active care permit în acest moment ca pe arealul mai larg, pentru toate persoanele care vor să lucreze şi se deplasează peste 15 kilometri de domiciliu pentru a găsi aceste oportunităţi şi se zbat într-adevăr să lucreze, să aducă contribuţia la investiţii importante pe care le avem astăzi definite prin ce a făcut Pirelli, Pentru această navetă pe care o face lumea vom avea subvenţii date tuturor acestor persoane în căutarea unui loc de muncă de 0,5 lei pe kilometru până la 5,5 lei pe zi pentru a putea să vină să lucreze”, a anunțat Dragoș Pîslaru.

Premierul României s-a aflat, vineri, la Slatina, unde a participat, alături de miniştrii Finanţelor şi Muncii, Anca Dragu şi Dragoş Pîslaru, la aniversarea a 10 ani de prezență industrială în România a Grupului Pirelli.

În discursul său, Dacian Cioloş a reliefat că investiţia Pirelli de la Slatina este un bun exemplu al cooperării între România şi Italia, că ea creează nu doar locuri de muncă directe pentru personalul calificat, ci şi locuri de muncă pe orizontală în cadrul multor companii româneşti cu care grupul italian colaborează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here