Olimpicii din Olt au fost premiaţi, miercuri, de CJ Olt. Cât a primit fiecare olimpic/LISTA

Olimpicii olteni, dar şi dascălii care i-au pregătit pe elevi, au fost premiaţi, miercuri, 5 octombrie, de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Consiliul Judeţean Olt în cadrul unei gale special organizate în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Radu Greceanu” din Slatina.

Sumele pentru premieri au fost aprobate, săptămâna trecută, de aleşii judeţului prin adoptarea unui proiect de hotărâre votat în unanimitate. Pentru olimpicii şi elevii cu performaţe sportive, care şi pentru cei care i-au pregătit, profesori şi antrenori, Consiliul Judeţean Olt pune la dispoziţie suma de 114.000 lei.

La eveniment au participat Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Virgil Delureanu, vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii şi şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Felicia Man.

„Este al doilea an consecutiv în care am bucuria de a face o premiere a olimpicilor, elevi şi profesori, care au obţinut rezultate deosebite la concursurile naţionale şi internaţionale. Mai zilele trecute auzeam un îndemn al unui oficial român – să le dăm o şansă tinerilor cărora nu le place cartea. Nu sunt de acord cu acest îndemn. Eu cred că, din contră, ar trebui să le dăm o şansă tinerilor care iubesc şcoala, care iubesc cartea, îşi sacrifică timpul liber şi lucrează suplimentar pentru a pune încă o cărămidă la desăvârşirea carierei lor profesională. Aceia sunteţi dumneavoastră, dragi elevi, cei care aţi reuşit să fiţi printre primii atât în ţară, cât şi internaţional, la diferite discipline şcolare”, a declarat preşedintele CJ.

Premii de câte 5.000 lei s-au acordat elevilor care s-au calificat la faza internaţională a olimpiadelor şcolare şi care au obţinut rezultate deosebite. Câte 1.000 lei au primit elevii care au obţinut locul I la olimpiadele naţionale. Locul al doilea l-a aceste olimpiade le-a adus elevilor câte 800 lei, iar locul al treilea – câte 600 lei.

Premii de câte 400 de lei au primit 29 de elevi care au obţinut menţiune sau premiu special şi s-au clasat până în poziţia a X-a, în ierarhia naţională, în cadrul olimpiadelor de specialitate.

10.000 lei s-a acordat elevilor din Corul „Dolce” al Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu”, pentru obţinerea premiului I la Olimpiada Naţională. Echipa de Rugby TAG a Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Caracal a primit un premiu de 2.400 lei, pentru locul şapte la Concursul Şcolar de Rugby. Ceeaşi valoare au primit-o şi elevii din echipa de handbal a Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, care au obţinut locul patru la Concursul Şcolar de handbal.

Câte 500 lei au primit şi cei 44 de profesori îndrumători ai elevilor care au obţinut rezultate şcolare, iar câte 5.000 lei s-au acordat profesorilor îndrumători ai elevilor care s-au calificat la faza internaţională a olimpiadelor şcolare sau care au obţinut rezultate deosebite la acest nivel.

Listele cu numele beneficiarilor şi cu sumele pe care le-a primit fiecare dintre ei (măreşte imaginile cu Ctrl şi mouse):

dscn5071

dscn5072

dscn5073

dscn5074

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here