VIDEO/Oprescu: „Programul PSD îşi propune crearea unei clase de mijloc puternice”

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, programul de guvernare al Partidului Social Democrat, printre măsurile propuse de social-democrați numărându-se cele care ar trebui să aibă ca efect nașterea unei consistente clase de mijloc.

De altfel, programul se numește „Mai mulți români în clasa de mijloc”.

„PSD şi-a lansat programul de guvernare. Nu este vorba despre o ofertă electorală. Credem că, după atâţia ani de politică, atât electoratul, cât şi partidele politice, au învăţat ceva. PSD dovedeşte, prin acest program de guvernare, că a învăţat şi, pentru prima oară, programul este unul detaliat, cu măsuri concrete care vor fi luate şi nu are doar mesaje şi linii directoare. Acest program se numeşte «Mai mulţi români în clasa de mijloc» şi îşi propune, în principal, crearea unei clase de mijloc puternice”, a declarat președintele executiv al PSD Olt.

Marius Oprescu a vorbit despre mai multe măsuri pe care oferta electorală a social-democraților le propune, printre ele regăsindu-se cele privind creșterea numărului celor cu salarii mari, reducerea şomajului și crearea a sute de mii se locuri de muncă.

„Dintre targhet-urile programului, amintesc: cel puţin un milion de români să aibă un salariu de peste o mie de euro; crearea de 850.000 de locuri de muncă; reducerea şomajului sub 3,5 %; reducerea sărăciei; reducerea decalajului, care există în acest moment şi este destul de mare, între mediul urban şi mediul rural. Toate aceste lucruri vor duce la o dezvoltare sănătoasă a României, la o dezvoltare armonioasă”, a afirmat Oprescu.

Acesta a scos în evidență faptul că programul electoral al PSD este unul ușor de priceput pentru oameni, un fel de premieră în România.

„Este un program de guvernare asumat de PSD, măsuri pe care le va întreprinde guvernul, în următorii patru ani. Nimic nu se poate întreprinde peste noapte. Trebuie să recunosc că, în trecut, ofertele electorale ale partidelor, inclusiv cele ale PSD-ului, nu aveau lucruri foarte concerte şi niciodată n-am reuşit să parcurg un program cu atâta uşurinţă ca pe acesta. Este foarte accesibil şi fiecare dintre noi putem foarte uşor să ajungem la un anumit domeniu, care ne interesează, şi să vedem ce-şi asumă Partidul Social Democrat că va face, în următoarea perioadă, dacă – şi cu siguranţă – vom ajunge la guvernare, după 11 decembrie 2016”, a mai spus liderul social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here