Incredibil: S-a votat încă o zi liberă pentru toți românii. Lista zilelor libere

Deputaţii au adoptat marţi, cu majoritate de voturi, proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii care prevede că 1 iunie – Ziua Copilului – este zi nelucrătoare, informează agerpres.ro.

Proiectul de lege, care a fost votat pe 13 septembrie de Senat, pleacă astfel la promulgare, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Deputaţii au apreciat că legea transmite un semnal referitor la grija faţă de copii.

„Adoptarea acestui proiect de lege reprezintă un semnal, un simbol, semnalul că trebuie să avem grijă de copiii noştri, trebuie să petrecem timp alături de copiii noştri”, a spus deputatul PNL Cristina Pocora.

Potrivit acesteia, acest proiect de lege vine să completeze un pachet legislativ care susţine familia şi copilul.

Toţi românii vor avea liber de 1 iunie, indiferent dacă sunt sau nu părinţi, pentru că nu se doreşte să se creeze discriminare, potrivit iniţiatorilor proiectului.

În prezent zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: 1 şi 2 ianuarie; 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române; prima şi a doua zi de Paşti; 1 mai; prima şi a doua zi de Rusalii; 15 august – Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României; 1 decembrie; prima şi a doua zi de Crăciun; două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here