Desfăşurări de forţe la hotelul lui Darius Vâlcov din Slatina. Iată de ce

Hotelul lui Darius Vâlcov din Slatina va fi, miercuri, ţinta mai multor forţe militarizate nu în cadrul unor operaţiuni de verificare şi control, ci pentru simularea unui exerciţiu de incendiu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt va desfășura un exercițiu cu forțe în teren la City Hotel, până nu demult controlat, prin interpuşi, de fostul senator Darius Vâlcov. „Conform scenariului de desfășurare, în dimineața zilei de 19 octombrie, din cauza unui echipament uitat în priză, la una dintre camerele hotelului, situată la etajul doi, a izbucnit un incendiu. Din cauza materialelor combustibile aflate în cameră, incendiul s-a propagat la toate bunurile din aceasta și exista riscul de propagare și la celelalte încăperi. Responsabilul PSI, împreună cu personalul hotelului, execută evacuarea persoanelor din clădire, localizarea incendiului și anunțarea evenimentului la Numărul Unic 112. La fața locului se deplasează trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru descarcerare. Pe timpul operațiunilor de localizare și lichidare a incendiului, la etajul trei, sunt găsite două persoane inconștiente, posibil intoxicate cu fum”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Olt.

Pentru buna desfășurare a exercițiului, pompierii au solicitat sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și Serviciului Judeţean de Ambulanță.

„Principalele obiective ale exercițiului sunt verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante, pregătirea psihologică a efectivelor participante pentru cunoașterea modului de comportare în cazul producerii unui incendiu, verificarea căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here