Liderul PSD Olt, Paul Stănescu, declaraţie ŞOC, egală cu o demisie semnată în alb

Candidat pe prima poziţie pentru un loc în Senatul României, preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu a declarat într-o recentă conferinţă de presă că, dacă va simţi că ţintele din programul de guvernare propus de Partidul Social Democrat nu vor fi atinse, va demisiona după primul an de mandat parlamentar.

„În toate guvernele PSD a fost creştere economică, Văcăroiu, Adrian Năstase, Ponta, dar şi în Guvernul Tăriceanu. De fiecare dată, Partidul Social Democrat, atunci când a venit la guvernare, a reuşit să facă lucruri foarte bune pentru România şi pentru români. Dacă alţii, astăzi, nu ne prezintă nimic, ci doar nume pe scena publică, PSD prezintă programe, ceea ce vrea să facă pentru România în următorii patru ani. N-o să vorbim niciodată de nume, ci de ceea ce vrem să facem pentru această ţară. Pot să spun mai mult: vrem să schimbăm istoria acestei ţări începând din 2016. Suntem mai hotărâţi ca niciodată să facem acest lucru. Niciodată alte ţări nu vor dori să trăim noi, românii, mai bine decât ei. Oamenii care pot face bine acestei ţări sunt tot românii. Declar acum public, după cum le-am spus şi colegilor mei, că, în momentul în care voi vedea că aceste lucruri nu se vor duce la bun sfârşit, voi pleca din Senat, după un an, în semn de protest şi voi rămâne un simplu membru al partidului. Nu mă duc în Parlamentul României decât convins că tot ce spunem se va face. Singura condiţie este ca, după 11 decembrie 2016, să fim la guvernare, până în 2020, pentru a putea duce la bun sfârşit acest program de guvernare”, a declarat Paul Stănescu.

Programul de guvernare al PSD a fost lansat de curând, documentul fiind prezentat şi la nivel local, într-o conferinţă de presă, de preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu.

„Dintre targhet-urile programului, amintesc: cel puţin un milion de români să aibă un salariu de peste o mie de euro; crearea de 850.000 de locuri de muncă; reducerea şomajului sub 3,5 %; reducerea sărăciei; reducerea decalajului, care există în acest moment şi este destul de mare, între mediul urban şi mediul rural. Toate aceste lucruri vor duce la o dezvoltare sănătoasă a României, la o dezvoltare armonioasă. Este un program de guvernare asumat de PSD, măsuri pe care le va întreprinde guvernul, în următorii patru ani. Nimic nu se poate întreprinde peste noapte. Trebuie să recunosc că, în trecut, ofertele electorale ale partidelor, inclusiv cele ale PSD-ului, nu aveau lucruri foarte concerte şi niciodată n-am reuşit să parcurg un program cu atâta uşurinţă ca pe acesta. Este foarte accesibil şi fiecare dintre noi putem foarte uşor să ajungem la un anumit domeniu, care ne interesează, şi să vedem ce-şi asumă Partidul Social Democrat că va face, în următoarea perioadă, dacă – şi cu siguranţă – vom ajunge la guvernare, după 11 decembrie 2016”, a arătat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here