Unde lovește Curtea de Conturi pe final de an în Olt / Chiolhanuri pe bani publici

Spre final de an, reprezentanții Curții de Conturi derulează în Olt controale amănunțite la mai multe instituții publice, printre care se numără și opt primării. Potrivit surselor OLT-ALERT, la unele dintre instituțiile publice controlate auditorii au descoperit achiziții dintre cele mai trăznite, precum produse alimentare pentru chiolhanuri.

Citeşte şi Bărbatul din Balş accidentat în noaptea nunţii fiului său a murit la Spitalul Craiova

După ce, lunile trecute, au finalizat controalele la primăriile localităților Băbiciu, Orlea, Ștefan cel Mare, Cilieni, Izbiceni, Brastavățu, Tia Mare, Vădastra și la alte unități administrativ-teritoriale, reprezentanții Curții de Conturi derulează în prezent audituri externe la nivelul primăriilor Vitomirești, Obârșia, Stoenești, Gârcov și Leleasca.

Citeşte şi Schimbare drastică a vremii: Anunţul de ultimă oră al meteorologilor 

De asemenea, controale au loc și în Primăria Slatina, Primăria Caracal și Consiliul Județean Olt.

Ca de obicei, nici una dintre primăriile verificate nu a fost găsită fără nereguli. Auditorii Curții de Conturi au descoperit nereguli în domenii precum cele de investiții și reparații, dar și în privința modului de urmărire și încasare a veniturilor la bugetele locale.

Citeşte şi Tribunalul Olt îşi deschide porţile vizitatorilor de Ziua Europeană a Justiţiei Civile

Surse din cadrul unor primării ne-au dezvăluit că auditorii Curții de Conturi au dat și peste plăți efectuate pentru lucrări care în realitate nu au fost executate, dar și peste cheltuieli care nu sunt prevăzute de legislația în vigoare.

Citește și Deputaţii anunţă cutremurul în ASF: ‘Execuţie publică’

La acest din urmă capitol vorbim și despre achiziția, din bani publici, a unor produse alimentare consumate cu prilejul unor manifestări „socio-culturale”. La mare cinste a fost, în astfel de împrejurări, ceafa de porc pe care autoritățile unei localități rurale nu s-au dat sfiit s-o cumpere cu bani din fonduri publice. Nu au lipsit, evident, ingredientele care amplifică gustul cărnii transformate în friptură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here