Fonduri suplimentare pentru sistemul sanitar din Olt. În ce sectoare vor merge banii

În urma unei rectificări bugetare, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt a primit fonduri financiare suplimentare pentru mai multe sectoare şi servicii medicale din județ. Banii vor ajuta la reducerea listei de aşteptare în sectorul îngrijirilor la domiciliu şi la rezolvarea unor probleme privind recuperarea medicală. Și spitalele din județ vor primi bani în plus, sumele urmând a fi distribuite zilele acestea.

Reprezentanţii CAS Olt vor distribui, în această săptămână, banii ce au fost primiţi în urma celei mai recente rectificări bugetare. Astfel, bani în plus vor primi mai multe sectoare şi servicii medicale, situaţia urmând a fi deblocată acolo unde sunt probleme. Preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, a precizat că sume de bani vor fi acordate şi serviciilor paraclinice, unde existau liste de aşteptare.

„În urma unei rectificări bugetare, am mai primit bani pentru mai multe sectoare şi servicii medicale. Am primit bani pentru spitale, deşi nu mai aveam neapărat nevoie, dar şi pentru paraclinice. Astfel, pentru cele două luni, noiembrie şi decembrie, sperăm să nu mai avem liste de aşteptare nici la paraclinice”, a spus Ciocan.

Aceste sume alocate vor debloca şi problemele apărute la recuperare medicală. Florin Ciocan spune că, iniţial, au fost acordaţi bani foarte puţini pentru aceste tipuri de servicii medicale.

„La recuperare medicală erau probleme, pentru că am primit sume mai mici anul acesta. Chiar aveam depăşiri de contact, însă, cu suma care ne-a venit acum, ne apropiem de bugetul de anul trecut şi ne vom încadra într-o limită bună. Şi pentru dispozitivele medicale am mai primit bani, dar aici nu aveam probleme de funcţionare”, a adăugat preşedintele CAS Olt.

Cu o listă de aşteptare pe care sunt trecuţi două sute de olteni, CAS Olt a primit la această rectificare bugetară 25.000 lei pentru îngrijiri la domiciliu. Banii vor reduce această listă de aşteptare, însă ea nu va fi eliminată.

„Pentru îngrijirile la domiciliu am primit în plus 25.000 lei, dar aici avem o listă de aşteptare de două sute de persoane. Vom începe însă să deblocăm puţin lista de aşteptare. Am primit bani şi pentru funcţionarea CAS Olt, reparaţii şi alte lucruri interne. În schimb, nu am primit nimic la transportul sanitar neasistat, deşi am solicitat 40.000 lei. Rămâne, practic, tot contractul vechi de 9.999 lei pe lună”, a conchis Ciocan. (Autor: Florentina Ștefan Ciobanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here