Peste 70 de amenzi într-o săptămână de la Poliţia Locală Slatina. Ce fapte au fost sancţionate

Poliţiştii locali din Slatina au derulat, în ultima săptămână, mai multe acţiuni pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, combaterea fenomenului de cerşetorie, a comerţului stradal neautorizat şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică. Deşi s-a mizat mult pe perevenţie, poliţiştii locali s-au văzut nevoiţi să aplice zeci de sancţiuni contravenţionale.

Acţiunile au avut loc în perioada 1 – 8 noiembrie, când efectivele Poliției Locale au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, cele mai numeroase, 55 de amenzi, vizând încălcarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice. 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare ale autoturismelor, 11 pentru staționare interzisă, şapte pentru acces interzis, iar cinci pentru încălcări ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone. De asemenea, opt amenzi au fost aplicate unor pietoni și bicicliști care au traversat strada prin locuri nepermise. În alte şapte cazuri au fost operate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale privind convieţuirea socială.

„Au mai fost aplicate opt sancțiuni pentru nerespectarea H.C.L. nr. 490/2014 referitoare la stabilirea de contravenţii şi aplicare sancţiuni pe raza municipiului Slatina (este vorba de expunerea și comercializarea produselor în zona căilor de acces sau exercitarea activităților comerciale în zone publice, fără achitarea taxelor aferente), precum și o amendă pentru nerespectarea disciplinei în construcții (vorbim despre executarea lucrărilor de constucții fără autorizatie de construcție). De menționat că, în aceeași perioadă de timp, au fost preluate 69 apeluri de intervenție la numărul de telefon al Poliției Locale Slatina – 954. Precizăm, totodată, că efectivele Poliției Locale Slatina s-au autosesizat în 44 de situații datorită sistemului de monitorizare video a orașului”, a precizat şeful Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop.

Acțiuni ce urmează a se desfășura în această săptămână:

  1. Compartimentul Ordine Publică

Marți – polițiștii locali vor asigura menținerea ordinii publice în zona lăcașurilor de cult cu ocazia desfășurării ceremoniilor religioase, acțiuni ce vor viza și identificarea și sancționarea cerșetorilor;

Sâmbătă, duminică – acţiuni privind depistarea personelor fizice care exercită activităţi de comert în zonele publice ale municipiului, fără achitarea taxelor zilnice şi fără a deţine autorizaţie de funcţionare;

Miercuri-joi-vineri – acţiuni privind depistarea persoanelor fizice sau juridice care depozitează deşeuri menajere, produse şi ambalaje pe trotuare, pe străzi, spaţii verzi, în holurile şi căile de acces ale blocurilor sau alte zone publice.

  1. Compartiment Disciplina în construcții și Afișajul  stradal

Marți, joi: se vor efectua verificări în teren privind modul de executare a lucrărilor de construcţii, respectarea autorizaţiei de construire, precum şi a proiectului tehnic avizat.

Acţiuni privind  activitatea de amplasare de mijloace publicitare pe domeniul public.

  1. Compartiment Rutier

Zilnic – acţiuni privind fluidizare trafic pe principalele artere ale municipiului Slatina;

Miercuri – acțiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă semnificația indicatorului ”Acces Interzis”, acțiuni ce se vor derula pe străzile: Frații Buzești, Serg. maj. Dorobanțu C-tin, Victoriei;

Joi, vineri – acțiuni privind depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere refertitor la oprire, staţionare și parcarea autovehiculelor, în special pe str. Pitești – zona OMV, str. Ec. Teodoroiu (zona cuprinsă între intersecția cu  strada  Cuza Vodă  și  sensul giratoriu), str. Primăverii, str. Crișan (zona ”Nico Stil”).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here