Condiții hoteliere deosebite și aparatură de ultimă generație pentru bebeluși la Spitalul Slatina

Primele rezultate ale modernizării Blocului Materno-Infantil încep să se vadă. Recent s-au încheiat lucrările la etajul 3 al Secției de Neonatologie – „Sectorul Terapie Intensivă Nou-Născuți, Prematuri”, potrivit CJ Olt.

Lucrările au vizat recompartimentarea Terapiei Intensive, aplicarea de tapet din fibră de sticlă ignifug şi antimicrobian, instalaţie de tratare a aerului, sistem de alarmare şi monitorizare video, uşi antifoc la căile de acces. 

De asemenea, s-au investit 600 de mii lei în aparatură şi mobilier medical, constând, printre altele, în incubatoare de ultimă generaţie şi un sistem de ventilaţie mecanică, sistem care nu se afla, până în acest moment, în dotarea SJU Slatina, necesar pentru a veni în ajutorul bebeluşilor care nu pot respira singuri.

nou-nascuti2

Lucrările de modernizare ale Blocului Materno-Infantil vor continua la etajul IV al Sectţiei de Neonatologie și la etajele VII – VIII ale Secţiei de Pediatrie.

Întrega investiţie destinată modernizării celor patru etaje, în valoare de 2,8 milioane lei, este suportată din bugetul propriu al Consiliului Județean Olt.

nou-nascuti3

 

,,Mă bucur să văd o Terapie Intensivă, la nivel european ca modernizare şi dotare. Mă bucur că am reuşit să investim în acest sector, atât de delicat şi sensibil, care se adresează bebeluşilor. Vom continua să investim în sănătate, este un domeniu  care a fost întotdeauna în atenţia administraţiei judeţene, pentru că investiţia în sănătatea, înseamnă beneficii pe termen lung pentru calitatea vieţii”, a declarat Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here