Primăria Slatina a demarat o amplă acţiune de plantare de copaci

Primăria municipiului Slatina anunță demararea celei mai ample campanii de împădurire pe raza orașului din ultimii ani. În acest sens au fost achiziționați aproximativ 1.000 de puieți din speciile frasini, platani, arțari verzi și roșii.

Plantarea pomilor se realizează atât pe aliniamentul străzilor principale, dar și pe celelalte artere din municipiu, precum și în cartiere. O parte dintre aceștia au fost deja plantați pe străzile Cireașov, Văilor, Cuza Vodă, Crișan, acțiunea fiind în plină derulare în alte zone ale orașului.

„Scopurile campaniei de împădurire sunt multiple: îmbunătățirea aspectului vizual al orașului, obținerea unui ambient mai plăcut pentru comunitate și ameliorarea calității aerului prin absorbția dioxidului de carbon și a altor substanțe nocive din aer. De menționat că aceasta este cea mai importantă campanie de plantare de copaci efectuată pe raza orașului în ultimii șapte ani”, se arată într-un comunicat de presă al municipalităţii.

Campania de împădurire se derulează prin intermediul firmei care și-a adjudecat concesionarea serviciilor de întreținere a spațiilor verzi, acțiunea fiind planificată a se încheia luna aceasta. Valoarea contractului se ridică la circa 88.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here