FOTO/Captură de cannabis în Olt: Reţea de traficanţi de droguri, destructurată de DIICOT

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Olt au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc. Peste două kilograme de cannabis, dar şi sume de bani au fost ridicate în urma celor 10 percheziţii domiciliare efectuate, miercuri, în Olt şi Teleorman.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt, împreună cu poliţişti din Slatina și Caracal, au efectuat, miercuri dimineaţă, 10 percheziţii în județele Olt şi Teleorman, la locuinţele a 12 persoane bănuite de trafic şi consum de droguri.

În urma percheziţiilor au fost ridicate 117 pachete și trei pungi de cannabis (aproximativ 1,5 kilograme), 19 doze din muguri de cannabis, şapte pliculeţe cu material vegetal uscat, un plic transparent cu muguri de cannabis, cântare, telefoane mobile, precum și 60 lire sterline și 850 de lei.

„Au fost puse în executare 37 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Din cercetări a reieşit că, din septembrie 2015, cei în cauză au comercializat aproximativ 10 kilograme de droguri și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în valoare de  57.000 de lei, către diverse persoane din județele Olt și Teleorman.

Membrii grupării sunt acum cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat,  trafic şi consum de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

img-20161109-wa0038

img-20161109-wa0044

img-20161109-wa0047

La acţiunile de miercuri au participat și luptători de la acţiuni speciale din cadrul IPJ Olt, precum și jandarmi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here