Ce a făcut un pompier din Olt în timpul liber și cu ce s-a ales după faptă

Plutonierul major Victor Radu

Modul cum pompierii acționează în fiecare zi se reflectă cel mai bine în locul fruntaș pe care aceștia îl ocupă în topul încrederii populației. Indiferent că se află în timpul programului sau în afara acestuia, militarii acționează fără să stea pe gânduri pentru salvarea semenilor aflați în situații limită.

În această situație s-a aflat, în seara zilei de vineri, 11 noiembrie, plutonierul major Victor Radu, paramedic SMURD în cadrul Detașamentului Slatina. Aflat în timpul liber, pompierul a acționat pentru salvarea victimelor unui accident rutier produs în zona unde acesta locuiește (municipiul Slatina, strada Cireașov).

„Având pregătirea specifică necesară acordării primului ajutor medical și descarcerării, colegul nostru a extras victimele din autoturismul avariat, a acordat îngrijiri medicale celor trei tineri aflați în autoturismul și a anunțat evenimentul la 112. La fața locului au ajuns în scurt timp o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță care au preluat răniții”, a povestit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, plutonierul major Radu Victor a fost felicitat de comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt și a fost recompensat cu citarea prin ordin de zi pe unitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here