Primăria Slatina a stabilit 10 puncte pentru afișajul electoral. Unde sunt amenajate

Primăria municipiului Slatina anunță amenajarea a zece puncte de afișaj electoral privind alegerea membrilor Senatului și Camerei Deputaților la scrutinul din 11 decembrie.

Astfel, în vederea realizării campaniei electorale pentru desfăşurarea alegerilor anterior menționate, au fost stabilite următoarele locuri de afișaj electoral:

  • Primăria municipiului Slatina;
  • Catedrala Sfântul Gheorghe – Ionaşcu (intersecţia dintre B-dul N. Titulescu și str. Ionaşcu – N. Bălcescu);
  • B-dul Nicolae Titulescu (vis-a-vis de BancPost);
  • Scuar b-dul A.I. Cuza (zona Vacanţa);
  • Colegiul Naţional ”Ion Minulescu”;
  • Şcoala generală 7 ”Vlaicu Vodă” ;
  • Casa de Cultură a Tineretului;
  • Şcoala generală nr. 6 – Clocociov,
  • Şcoala generală Cireaşov;
  • Grădiniţa de copii Satul Nou.

Utilizarea locurilor de afişaj electoral este permisă partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale sau organizaţiilor minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi candidaţilor independenţi.

„Afişajul electoral este permis în alte locuri decât cele stabilite prin lege numai cu acordul scris al proprietarilor sau, după caz, al deţinătorilor numai cu luarea măsurilor impuse de legislaţia în vigoare pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor şi cu respectarea ”Regulamentului local privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate” în municipiul Slatina prevăzut în H.C.L. nr. 284/28.07.2014. Nerespectarea prevederilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează potrivit Legii nr. 208/2015”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Mugurel Manea.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către ofiţerii, agenţii şi subofiţerii din cadrul Poliţiei Române şi Jandarmeriei Române.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie a început vineri, 11 noiembrie și se va încheia în data de 10 decembrie, la ora 07.00.

O noutate este ceea că românii nu îşi vor mai vota uninominal parlamentarii, ci vor avea de ales între listele partidelor. Secţiile de votare se vor deschide pe 11 decembrie la ora 07.00 şi se vor închide la ora 21.00. În premieră, numărarea voturilor după închiderea urnelor va fi înregistrată video- audio.

Numărul alegătorilor, inclusiv cei care vor împlini 18 ani până în ziua alegerilor, este, la nivel național, de 18.906.721.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here