Vântul puternic a făcut ravagii în Olt: Copaci smulși din rădăcini și acoperișuri distruse

Vântul puternic a făcut ravagii, duminică, în județul Olt, aflat sub atenționare Cod Galben de vijelii. Rafalele de vânt care au ajuns și la 90 de kilometri pe oră au pus la pământ copaci și a dislocat elemente din acoperișurile unor blocuri în Slatina, Caracal și Balș. Au fost înregistrate pagube materiale, printre care autoturisme avariate. De asemenea, circa 1.500 de locuințe au rămas fără energie electrică. Județul Olt se află duminică, până la ora 20.00, sub incidența unei atenționări Cod Galben de vânt. Sunt prognozate intensificări ale vântului, iar la rafală se pot atinge și depăși viteze de 60-70 de km/h și, pe arii restrânse, 89-90 de km/h.

Până la această oră, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt au fost solicitate să intervină, împreună cu echipaje ale Inspectoratului de Poliție, cu serviciile voluntare pentru situații de urgență și cu echipaje de la Drumurile Naționale, în mai multe situații.

vant2

Duminică dimineață, în jurul orei 07.30, pompierii au intervenit în orașul Balș, pe strada Petre Pandrea, pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism. Nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

În jurul orei 13.00, pompierii Detașamentului Slatina au fost solicitați să intervină în municipiul-reședință de județ, pe strada Victoriei, pentru degajarea unui panou căzut pe un autoturism. Nici de această dat nu s-au înregistrat victime.

vant11

În timp ce se întorceau din strada Victoriei, pompierii au fost redirecționați către strada Vederii, pentru degajarea unor elemente de acoperiș (bucăți de tablă). Acestea au căzut în parcarea din apropierea blocului nr. 2 și nu au provocat pagube.

vant3

Pompierii din Caracal au intervenit, și ei, cu două autospeciale, alături de reprezentanții SVSA, pentru degajarea unui copac căzut pe strada Antonius Caracalla și a unor elemente de acoperiș căzute pe strada Aleea Plopilor, de pe Bloc A 16. Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

vant6

În jurul orei 14.00, pompierii au intervenit din nou în orașul Balș, pe strada Nufărului, pentru degajarea unor bucăți de acoperiș care au căzut pe clădirea unei centrale termice.„Elementele de acoperiș puteau răni în cădere persoanele care treceau prin zona respectivă. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

vant8

Drumul Național 54 a fost blocat, între localitățile Vișina și Brastavățu, după ce un copac a căzut de-a curmezișul șoselei. Pompierii Gărzii Vișina, pompierii civili din Brastavățu și echipajele de la Drumuri Naționale au acționat rezolvat problema. Nu au fost victime, dar pe timpul intervenției circulația rutieră s-a desfășurat pe un singur sens.

vant4

Din datele transmise de societatea care se ocupă cu distribuția energiei electrice în județul Olt, până la ora 12.00, 10 localități din Olt erau afectate de întreruperile de energie electrică,  respectiv localitățile Baldovinești, Voineasa, Traian, Stăvaru, Fărcașele, Găneasa, Vișina, Bucinișu, Teslui. În total, aproximativ 1500 de consumatori au rămas fără energie electrică.

Județul Olt se află până duminică, la ora 20.00, sub incidența unei atenționări cod galben de vânt. Sunt prognozate intensificări ale vântului, iar la rafală se pot atinge și depăși viteze de 60-70 de km/h și, pe arii restrânse, 89-90 de km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here