Paul Stănescu: Anularea taxei radio-TV este în favoarea Radiodifuziunii Române

Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, candidat pentru un mandat de senator, afirmă că anularea taxei radio-TV nu vine doar în sprijinul cetățenilor, care ar scăpa de o povară, ci chiar în favoarea Radiodifuziunii Române. El a vorbit despre legea eliminării celor 102 taxe și despre ce semnifică faptul că legea a fost atacată la Curtea Constituțională de președintele României în cadrul unui interviu acordat Gazeta Nouă. 

Paul Stănescu susține, în primul rând, că atacarea legii privind eliminarea celor 102 taxe la Curtea Constituțională reprezintă din partea lui Klaus Iohannis un act politic, pentru că susține Guvernul Cioloș.

„Cred că ceea ce a făcut preşedintele Iohannis este o acţiune politică, pentru că el susţine, clar, PNL-ul şi premierul Cioloş. Cred că nu s-a gândit la oameni şi este o acţiune care se va întoarce împotriva lor. S-a creat o tevatură în jurul eliminării taxei radio-TV, însă cred că nu realizează exact de ce este mai bine ca taxa să nu mai fie plătită de oameni, ci să fie inclusă în bugetul de stat”, afirmă președintele PSD Olt.

Pe de altă parte, Paul Stănescu susține că eliminarea uneia dintre taxe, și anume a taxei radio-TV, este, potrivit unor calcule, nu doar în favoarea cetățenilor, ci chiar în favoarea Radiodifuziunii Române.

„Potrivit studiilor făcut de noi, ca partid, în momentul în care am iniţiat anularea acestor taxe şi inclusiv taxa radio-TV, măsura este şi în favoarea Radiodifuziunii Române. Atât Radioul, cât şi Televiziunea Română sunt instituţii publice ale statului şi niciun stat un poate exista fără aşa ceva pentru că au rolul de informare a populaţiei, în cel mai scurt timp, în caz de, spre exemplu, dezastre naturale”, a precizat Paul Stănescu.

De asemenea, rațiunea pentru care o altă taxă ar trebui eliminată este, de fapt, un paradox. Este vorba de taxa de mediu, care, pe de o parte, este colectată, iar pe de altă parte ea este restituită celor care câștigă procesele cuninstituțiile statului în instanță.

„De asemenea, în ceea ce priveşte eliminarea timbrului de mediu, s-a văzut clar că noi colectăm mereu această taxă, dar în instanţă suntem obligaţi să o restituim. Oare unde este raţionamentul de a o încasa în continuare? Nu mai vorbesc de celelalte taxe care nu au o mare valoare, iar cetăţenii pierd foarte mult timp să le plătească. Cred că ce a făcut Partidul Social Democrat prin această lege reprezintă un demers foarte bun, care este în ajutorul oamenilor”, a mai declarat liderul PSD Olt.

Ponderea celor 102 taxe în buget, auaține Paul Stănescu, este de puţin peste 900 de milioane de lei, adică 0,1 la sută din PIB, şi nu constituie un impact bugetar prea mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here