FOTO / IPJ Olt: Ce poți păți dacă votezi în afara legii la alegerile parlamentare

Poliţiştii olteni au desfăşurat, vineri, o serie de acțiuni în cadrul campaniei de informare a cetățenilor ce se derulează, sub sloganul “Alege să fii corect”, în perioada 11 noiembrie – 11 decembrie, pentru conştientizarea oamenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea  legislaţiei cu ocazia alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților.

În cadrul acţiunilor de vineri, oamenii legii din Olt au distribuit pliante cu mesajul campaniei, informând, totodată, cetăţenii despre prevederile legii electorale şi consecinţele încălcării acesteia.

img_0137

„Cetăţenii au fost informaţi, printre altele, că fapta unei persoane de a vota fără a avea drept de vot, de a vota de două sau mai multe ori prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează și oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, comisarul șef Claudia Radu.

img_0141

 

 

Structurile Ministerului pentru Afaceri Interne (MAI) desfăşoară, în perioada 11 noiembrie – 11 decembrie, activităţi în cadrul campaniei de informare şi conştientizare a cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea  legislaţiei cu ocazia alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here