Un spital din Olt ar putea fi închis pentru că autoritățile n-au rezolvat o problemă minoră

Spitalul Orășenesc Balș ar putea fi închis de la începutul anului viitor pentru că autoritățile locale nu au fost în stare ani la rând să rezolve, printre altele, o problemă aproape minoră, și anume să cumpere și să monteze un ascensor de care unitatea sanitară are absolută nevoie. 

Clădirea spitalului are doar două etaje, dar normele europene prevăd existenţa unui lift, astfel încât pacienţii în stare gravă să aibă acces într-un mod ușor la nivelele superioare, potrivit Gazeta Nouă.

În toamna anului trecut, o comisie de evaluare a trecut pragul unității sanitare și a lăsat mai multe recomandări conducerii spitalului, printre care și existența unui lift. „Imagini cu bolnavi în stare gravă căraţi pe scări cu targa pentru a ajunge la Secţia de Medicină Internă au fost greu de tolerat de membrii comisiei ce au venit să evalueze spitalul în vederea acreditării. Instituţia medicală a primit mai multe recomandări din partea evaluatorilor, iar construirea liftului a devenit atunci prioritatea zero pentru managerul spitalului, medicul Ştefan Stănculescu”, scrie Gazeta Nouă.

Au fost stabilite termene pentru rezolvarea acestei probleme, termene care nu au fost respectate. Acum conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt nu mai este să treacă peste acest neajuns al spitalului din Balș.

„De la 31 decembrie nu mai este valabil nici programul de conformare, nici povestea cu planul-cadru până în 2020. Structura de specialitate, partea de control din cadrul DSP Olt, va veni cu decizia de suspendare a activităţii. Aşa este legal! Nu s-a mai întâmplat ca unui spital să i se facă propunere de închidere şi chiar să se închidă. Impactul estimat al unei astfel de decizii ar fi că toată patologia absorbită de acest spital va trebui să se îndrepte spre alte unităţi sanitare, care să-i primească: Slatina, Caracal”, a declarat medicul șef al DSP Olt, Marinela Madan, citată de Gazeta Nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here