Proteste în Primăria Slatina. Ce revendicări au funcţionarii instituţiei

Circa 170 de funcţionari publici din cadrul Primăriei Slatina, membri ai Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, s-au aflat, marţi, vreme de două ore, în grevă japoneză, în rând cu colegii lor din mai multe oraşe din ţară. Revendicările sunt legate de salarizarea neunitară în sistemul bugetar, nivelul veniturilor în administraţia publică fiind unul foarte scăzut. Protestatarii cer aprobarea Ordonanţei 43/2016 de către Camera Deputaţilor, cu amendamentele aduse acesteia. 

„Este vorba de o grevă de avertisment de două ore, între 09.00 şi 11.00, vreme în care membrii noştri de sindicat au purtat banderole albe pe braţ. Nemulţumirea noastră este legată de inechităţile salariale în sectorul bugetar, de nivelul foarte scăzut al veniturilor de care beneficiază în prezent funcţionarii publici din primării. Cerem Camerei Deputaţilor să aprobe Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 43/2016, cu amendamentele aduse, pentru că fără aceste modificări nu se va rezolva nimic, ci, din contră, inechităţile salariale vor rămâne aşa cum au fost ele adâncite de Ordonanţa 20/2016”, a declarat şeful grupei sindicale din Primăria Slatina, Gheorghe Iana.

Acesta susţine că la protestul sindicaliştilor s-au solidarizat şi ceilalţi funcţionari publici, pentru că problema inechităţilor salariale este şi problema lor.

Liderul sindical din Primăria Slatina spune că protestul de marţi este primul pas spre greva generală.

„Dacă parlamentarii nu vor înţelege să rezolve problemele legate de salarii, în viitorul apropiat vom declanşa greva generală pe termen nelimitat”, a mai precizat Gheorghe Iana.

Foarte mulţi angajaţi din administraţia publică locală câştigă sub 1.500 lei pe lună după 20 de ani de activitate.

2 COMENTARII

  1. si avem pretentia de profeionalism? sau avem pretentia ca la examene sa se inscrie oameni capabili? nicidecum, este la mintea cocosului ca nu va venii nimeni care doreste sa se afirme pe plan profesional daca salariile vor ramane atat de mici. si asta nu ar fi cea mai grava problema, problema se rasfrange si asupra persoanelor care chiar isi doresc sa faca treaba, dar sunt impiedicati din cauza incompetentei, sau din cauza faptului ca nu pot avea incredere in deciziile luate de la functionarul de jos pana la director. 1500 lei este un salariu pe care inca si-l doresc multi dintre functionari, inca avem salarii in mana de 900 lei. Si acum sa ne intrebam? oare la ce ii sta capul si acestui functionar? Va spun eu, cum sa faca sa castige mai mult sa duca acasa mancare la copii, sa-si plateasca ratele, pentru ca fara rate NU MAI PUTEM TRAII. si de aici pleaca si disperarea, frustrarea, si chiar in cele mai nefericite cazuri lacomia functionarului public. rusine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here