Ministrul Muncii şi-a trimis Corpul de Control la AJPIS Olt. Ce se caută

Un corp de control pleacă, altul vine la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Olt. Astfel, după ce instituţia a fost luată la bani mărunţi, în prima parte a lunii noiembrie, de reprezentanţii Corpului de Control al ANPIS, în prezent şefa instituţiei, Ileana Ghiţă, este nevoită să răspundă Corpului de Control al ministrului Muncii, informează OLT-ALERT. Controalele nu sunt unele de rutină, iar lucrurile par atât de grave încât, marţi, inclusiv şeful ANPIS şi-a făcut timp să vină la Slatina, pentru chestionări suplimentare.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, şi-a trimis Corpul de Control după ce la minister şi la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) a ajuns o sesizare asumată de mai mulţi funcţionari ai AJPIS Olt, care se plâng de comportamentul şefei lor, Ileana Ghiţă, membră ALDE. În sesizare s-ar arăta că directoarea AJPIS le vorbeşte subordonaţilor extrem de urât, jignindu-i în repetate rânduri. Noul control vine după ce, în zilele de 7 şi 8 noiembrie, şefa ANPIS, Lăcrămioara Corcheş, şi-a trimis, de asemenea, Corpul de Control. Inspectorii au vorbit cu subordonaţii Ilenei Ghiţă, cărora le-au cerut să completeze nişte chestionare privind activitatea şi imaginea instituţiei. Rezultatele verificărilor au pus-o pe drumuri chiar pe şefa ANPIS, care marţi după-amiază a descins în instituţia condusă de Ileana Ghiţă, unde a stat de vorbă cu mai mulţi funcţionari nemulţumiţi de şefa lor.

Potrivit unor surse din instituţie, reprezentanţii Corpului de Control al ministrului Muncii (este vorba de două persoane), au sosit luni la Slatina şi vor sta până vineri, pentru că nu verifică doar aspecte de comportament ale directoarei, ci şi documente. Şi asta pentru că cei care au luat iniţiativă ar fi scris în sesizare despre nereguli privind componenţa comisiilor de formare profesională, din care ar fi făcut parte nu doar funcţionari din instituţie, ci şi persoane din afara agenţiei, inclusiv colegi de partid ai directoarei, care este membră ALDE. Precizăm că activitatea în aceste comisii este retribuită.

De asemenea, oamenii mai vorbesc că, în octombrie, unul dintre copiatoarele instituţiei ar fi lucrat în beneficiul ALDE, lucru de care cei de la Corpul de Control au întrebat în stânga şi-n dreapta.

Contactată telefonic, Ileana Ghiţă a refuzat să dea relaţii despre controale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here