Președinții birourilor electorale, desemnați prin tragere la sorți în 26 noiembrie

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, în data de 26 noiembrie, va avea loc tragerea la sorți computerizată prin care vor fi desemnați președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora, informează OLT-ALERT.

Într-un comunicat de presă, AEP se arată că tragerea la sorți computerizată va avea loc în prezența președinţilor birourilor electorale de circumscripție, iar rezultatele acesteia vor fi aduse la cunoştință publică prin afișare pe site-ul Autorității Electorale Permanente, respectiv la sediile birourilor electorale de circumscripţie şi pe site-urile acestora.

În ceea ce privește județul Olt, tragerea la sorți este programată să înceapă la ora 11.00. Procedura va avea loc la sediul Biroului Județean str. AI Cuza, nr. 12A, et. 5, camera 4, (sediul Prefecturii Olt).

Potrivit legislației electorale în vigoare, președintele biroului electoral al secției de votare și locțiitorul acestuia sunt desemnați de către Autoritatea Electorală Permanentă, în ședință publică, anunțată cu 48 de ore înainte, prin tragere la sorți computerizată, organizată la nivel județean sau al municipiului București, cel mai târziu cu 10 zile înaintea datei alegerilor parlamentare, pe funcţii, dintre persoanele înscrise în corpul experților electorali, cu domiciliul sau reședinţa în județul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinței de sediul secției de votare, precum și pe baza criteriului studiilor absolvite.

Corpul experților electorali este o evidenţă permanentă a persoanelor care pot deveni preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de către AEP. Prevederile privind corpul experților electorali au fost introduse prin Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, republicată, cu modificările și completările ulterioare și au fost aplicate pentru prima dată la alegerile locale din 5 iunie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here