Oltul, sub atenționare meteo: Ninsoare și vânt puternic, de peste 60 km/oră

Judeţul Olt se află sub atenţionare meteorologică, începând de duminică, de la ora 16.00, până marţi, la ora 23.00, meteorologii anunțând precipitaţii moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană şi o răcire accentuată.

În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse, mai ales la munte, 15…20 l/mp.

În seara zilei de duminică (27 noiembrie) vor fi ploi, dar în noaptea de duminică spre luni (27/28 noiembrie) şi în cursul zilei de luni (28 noiembrie), acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, unde valorile termice vor marca o scădere accentuată.

În noaptea de luni spre marţi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de marţi (29 noiembrie), vremea se va răci în toată ţara, va ninge şi în regiunile sudice, unde pe arii restrânse este posibil să se depună strat de zăpadă.

„Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi 50…60 km/h. Îndeosebi în zonele de munte se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii”, se arată în atenționarea Administrația Națională de Meteorologie.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt au transmis informarea meteo comitetelor locale pentru stiuații de urgență din județ, instituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență şi societăților care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor naționale şi județene, anunță purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here