Criminalul din Slatina care a ucis-o pe soţia patronului său s-a sinucis în pușcărie

Condamnat de instanță la ani grei de închisoare pentru crimă, Eugen Fană, bărbatul din Slatina care în 2015 a ucis-o cu sânge rece pe soția patronului său drept răzbunare pentru că fusese concediat, și-a pus capăt zilelor în Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, acolo unde își ispășea pedeapsa. Tragedia s-a petrecut vineri, la scurtă vreme după ce Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv la 26 de ani după gratii.

Reprezentanții închisorii au confirmat informația, o anchetă urmând să stabilească împrejurările în care Eugen Fană a reușit să se sinucidă.

Acesta a fost găsit spânzurat în camera de detenție, spun reprezentanții Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Drobeta Turnu Severin. La fața locului a sosit o ambulanță, personalul medical încercând să îl resusciteze pe deținut, fără rezultat favorabil însă. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi şi de reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală.

În 3 aprilie 2015, Eugen Fană a ucis-o pe Nela Micli, în vârstă 36 de ani, soția patronului său care îl concediase în aceeași zi. Înfiorătoarea crimă a avut loc în apartamentul familiei Micli, situat într-un bloc din strada Teiului din Slatina. În timpul crimei, în locuință se afla şi fiul femeii, un copil de numai șapte ani, închis de criminal într-o altă încăpere. De altfel, lui Eugen Fană nu i-a fost greu să intre în apartament, întrucât era un apropiat al familiei pentru care lucra.

După faptă, autorul crimei a fugit cu autoturismul familiei Micli.

Suspect în acest caz a fost de la bun început Eugen Fană, despre care copilul de șapte ani le-a spus anchetatorilor că în seara crimei a fost la ei în locuință. Criminalul a fost prins de polițiști și judecat de Tribunalul Olt, care l-a condamnat pe o pedeapsă de 21 de ani de închisoare.

Împotriva acestei soluții inculpatul a formulat recurs la Curtea de Apel Craiova, instanță care i-a înăsprit pedeapsa, adăugând la cei 21 de ani de închisoare alți cinci ani. Hotărârea a fost pronunțată lunea trecută.

Faptul că, deși sperase la o scădere a pedepsei pronunțate de Tribunalul Olt, instanța din Craiova i-a crescut-o, l-a făcut pe Eugen Fană să nu mai vrea să trăiască. Cum a reușit să-și ducă la îndeplinire gândul de sinucidere este o altă problemă pentru care vor da socoteală angajații penitenciarului din Drobeta-Turnu Severin, pentru că în acest caz va avea loc o anchetă.

Eugen Fană era căsătorit și era tatăl unui băiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here